Idegsèrülès

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29038 Reply
  Joco
  Vendég

  Tisztelt Doktorùr!
  Gyökèrkezeléshez injekciòt adtak jobboldalt alul az inyembe amiközben villámcsapás szerű fajdalmat éreztem. Egy év telt el azóta és még mindig bizsereg szúr az egész jobb oldalon az allkapocscsont felett. Azt mondta a fogorvos hogy valószínű hogy megsèrtett egy ideget de ez idővel elmúlik. Azóta feszit a fejem, bedugul a fülem és a nyakamnàl is mintha idegfàjdalom lenne.Aggódom mert altatàsos műtétem lenne de nemtudom hogy altathatnak- e ha sérült az ideg.Nemtudom ödéma keletkezhetett -e ami nyomnà az ideget.Panoráma rtg készült az nem mutatott semmit.köszönöm előre is a válaszát. Joco

  #29052 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Jocó!
  Alsó fogak vezetéses érzéstelenítése során előfordulhat hogy a tű közvetlenül eléri az ideget,ekkor lehet érezni ezt az említett villámcsapásszerű fájdalmat.
  Mivel az idegek regenerálódása nehéz és kiszámíthatatlan folyamat, ezért visszamaradhatnak olyan tünetek, mint a zsibbadásérzés vagy az érzéskiesés.
  A fülbe és nyakba sugárzó fájdalmat érdemes fül-orr-gégészeten kivizsgáltatni,ez nem feltétlenül függ össze a fogászati előzményekkel, az alsó állkapoccsal kapcsolatos panaszokat pedig szájsebészeten kellene kivizsgáltatni.
  Az altatás/altatásos műtét ezekkel a panaszokkal összefüggésben nincs, így tehát ennek akadályát ezek nem jelenetik, de természetesen az altatóorvosi kivizsgálás során említeni kell a panaszait.
  Jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Idegsèrülès
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft