Idegsérülés, fogfájás…

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19756 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  4 nappal ezelőtt szájsebészeti műtéten húzták ki a jobb oldali bölcsességfogam. A seb szépen gyógyul, nem is ott fáj, nagyon beduzzadt, a fülem fájt, a szám most sem tudom rendesen kinyitni. Amikor a doktorúr szúrta az érzéstelenítőt mondta, hogy nagyon eltalált egy ideget. A jobb oldalon az állam azóta is érzéketlen, bizsereg kicsit, ugyanott az első fogaim iszonyatosan fájnak, feszülnek az ínyemen mindent érzek. Olvastam, hogy idegsérülés is okozhatja a zsibbadást. Ez a jelenség nálam ez lehe Azt is olvastam, hogy hónapokig fennálhat a jelenség. Valóban létezik, hogy sosem múlik el? A zsibbadás még viselhető de a fogfájás, feszülés, bizsergés a fogaimban elviselhetetlen. Ez esetleg el fog múlni hamarabb? Mit lehet ezzel kezdeni? Mi okozhatja?
  Köszönettel
  Andrea

  #19770 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  Bölcsességfogak eltávolítása után a második naptól indul az arc bedagadása , gyakran ez szájzárral és fájdalommal is járhat, ezektől megijedni nem kell. Általában két hét a gyógyulási idő . Az ideg kisebb sérülése – mely létrejöhetett az érzéstelenítő beadásakor vagy a fog eltávolításakor, ha az közel volt az idegcsatornához – is valóban hetekig, akár hónapokig tartó zsibbadást eredményezhet . Ezen segíthetnek a különböző B vitamin komplexek.
  Ha két hét múlva sem szűnik a fájdalom, és a szájzár, akkor keresse fel a szájsebészt.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #47709 Reply
  Icus
  Vendég

  Másfél éve kihúzták a bal alsó rágófpgamat. Azóta kisebb, nagyobb kihagyásokkal zsibbad, ég a szám bal oldala és a nyelvem bsloldala is. Valamint az ínyem is fáj nyomásra, ahonnét a fogamat kihúzták. B vitamin komplex szedését javasolta a fogorvos. Sajnos az égő, bizsergő érzés továbbra is fennáll. Már szájsebészeten is voltam, de ott azt mondták hogy hormonális probléma. Önnek mi a véleménye, hová kell vele mennem.

  #47728 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Icus,
  Tünetei idegi érintettségre utalnak, melyre a B vitamin komlex, és a Milgamma is jó megoldás lehet. Figyelembe véve, hogy tünetei mióta okoznak önnek problémát, érdemes jelezni kezelőorvosának, aki továbbutalja a szükséges szakrendelésre.

  Üdvözlettel:

  #48915 Reply
  Tímea
  Vendég

  Tisztelt Doktor!4 hónapja műtötték ki a bal alsó bölcsességfogam.Azóta pokol az életem.Fáj a helye,és ez a fájdalom vándorol.Van hogy pont a másik oldalon fáj.Ez hetekig így van,majd vissza tér a fájdalom a kihúzott fog helyére.Sokszor a fájdalmat az állkapocsban is érzem.Már magam se tudom sokszor hol fáj.Szinte mindenhol.Röntgen felvétel volt nem maradt benne semmi.De ez már 4.hónapja.Milgammát szedek,de javulás semmi.Szeretném tanácsát kérni!

  #48948 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tímea!
  Látatlanban nem tudjuk megítélni a helyzetet, javasolnánk egy CT felvételt, mellyel még precízebben vizsgálható a terület.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #49817 Reply
  Gulyas Balazs
  Vendég

  Tisztelt Doktor nő Doktor úr !3honapja kihúzták a ragofogamat azóta fájdalmaim vanank az arcom az orrom a fogcsontom belul mind faj ,feszül az egész szám voltam fül orr gégészeten , szajsebeszeten ,volt ct felvetel és nem találtak semit voltam idegyogyasznal felirt 3 fele gyogyszert de az sem segitetett azt mondta mar nem tud mit csinalni velem,kerdesem az lenne hogy mi lehet ez maga szerint ??a valaszt koszonom előre is.

  #49838 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Balázs!

  Látatlanban nem tudunk diagnózist felállítani a leírtak alapján, kérjük, hogy keressen fel egy fogászatot másodvélemény kérése érdekében.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #50933 Reply
  Pál Judit
  Vendég

  Kedves doktor úr,
  Kíváncsi lennék az ön véleményére. 24 órája hogy kitisztitottak egy gyokerkezelt fogamatgyulladas gyanúja miatt (rontgenfelvetelrol). Ez a fog az alsó jobb oldali leghatso fog. A tisztítás alatt éreztem fájdalmat amikor a pici furoval „vajkaltak” annak ellenére hogy erzeztelenitettek.
  Azóta az érzéstelenítő elmúlt, de az állam jobb oldsala, az alsó ajkam fele, az alatta lévő csont és jobb alsó fogaim érzéketlenek és bizseregnek. Mintha folyamatos hideg érne ezt a részt, de ha hozzarrek, nem érzek semmit.
  Lehetséges hogy valamilyen idegserulest okozhatott nekem ez a tisztítás ? Ha igen, ez ugye gyógyítható?

  Reménnyel és köszönettel a válaszért

  #50939 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit!

  A leírt tünetek alapján valóban lehet szó idegsérülésről, de ennek diagnózisához fogászati vizsgálatra lenne szükség. Az idegsérülések néhány hét alatt spontán gyógyulhatnak, de ez idő alatt javasolható Milgamma szedése.

  Arról nem írt, hogy lesz-e következő kezelés a fogorvosánál, ha igen, mindenképp jelezze a problémát. Ha egyébként már nem kell visszamennie, de tünetei hetek múltán is fennállnak, úgy szintén azt javasoljuk, hogy forduljon a kezelést végző fogorvoshoz!

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #51036 Reply
  Emese
  Vendég

  Tisztelt Doktor.
  2 hete műtötték ki egyik alsó 5-ös fogam. Azóta nem tudom teljesen kinyitni a szám. 2 napja voltam ismét a fogorvosnál, azt mondta ez még normális, tornáztassam. Ugyancsak 2 napja mikor ott jártam a másik oldalon alul kicserélt egy tömést. Azóta azon az oldalon ahol a műtét volt zsibbad az állam és a szám széle. Vissza mentem tegnap, nem tudott semmit mondani miért van a zsibbadás 2 héttel a műtét után és miért nem tudom a számat azóta sem kinyitni teljesen. Kétségbe vagyok esve, hogy miért van ez és, hogy tényleg nincs semmi teendő, csak várjak míg elmúlik. Ön mit javasol? Köszönöm. Emese

  #51059 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese!

  Ahogyan azt fentebb is írtuk, az idegsérülések spontán gyógyulhatnak néhány hét alatt, Milgamma szedése javasolt. Ennél többet látatlanban nem tudunk mondani Önnek, ha panaszai nem javulnak néhány hét után sem, javasoljuk, hogy ismét jelezze a problémát fogorvosának.

  Minden jót kívánunk!

  #51472 Reply
  Vasilev Vivien
  Vendég

  Tisztelt Dr. úr!
  Tegnapi nap folyamàn voltam fogorvosnál.
  Volt egy balhátsó fog kihuzasom amit ugy volt hogy elsonek gyoker kezeles lesz de annyira vereztem hogy azt mondta a dr no hogy ki kell huzni. 5-6 injekciot kaptam. Az nap estere mar nagy resze ki ment az erzestelenitonek de a szam bal also reszet, ezen oldalon az allamat foginyjemet es par fogamat egyaltalan nem erzem. Nem erzem ahogy harapok… raadasul a dr no a nyelvem oldalso reszebe bele is kapott… ami rettentoen faj.. nagyon felek hogy lebenult az idegsejtjeim… kérem segítsen 😭🙏🏽

  #51477 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Vivien!

  Mindenképp jelezze fogorvosának a problémát!
  Elképzelhető, hogy valóban történt idegsérülés, ami hetek, hónapok alatt spontán is meggyógyulhat, de további kivizsgálás lehet szükséges.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  • A hozzászólás módosításra került: 1 month, 3 weeks telt el-Fresh24 Dental.
  • A hozzászólás módosításra került: 1 month, 3 weeks telt el-Fresh24 Dental.
  #51481 Reply
  Vasilev Vivien
  Vendég

  Köszönöm dr úr a válaszát.
  De egyszerűen nem vállalják a feleloseget illetve fel hivtak telefonon csak hogy elpusztultak az erzoidegeim ami 6-8 honap a gyogyulas. De annyit nem ejtettek ki a szajukon hogy jojjon vissza megnezzuk vagy egy elnezest sem!
  Nem tudom mi tévő legyek, hova kellene mennem tovabbi kivizsgalasra? Mit javasol? Koszonom

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
Hozzászólás: Idegsérülés, fogfájás…
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft