Idegsérülés, fogfájás…

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19756 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  4 nappal ezelőtt szájsebészeti műtéten húzták ki a jobb oldali bölcsességfogam. A seb szépen gyógyul, nem is ott fáj, nagyon beduzzadt, a fülem fájt, a szám most sem tudom rendesen kinyitni. Amikor a doktorúr szúrta az érzéstelenítőt mondta, hogy nagyon eltalált egy ideget. A jobb oldalon az állam azóta is érzéketlen, bizsereg kicsit, ugyanott az első fogaim iszonyatosan fájnak, feszülnek az ínyemen mindent érzek. Olvastam, hogy idegsérülés is okozhatja a zsibbadást. Ez a jelenség nálam ez lehe Azt is olvastam, hogy hónapokig fennálhat a jelenség. Valóban létezik, hogy sosem múlik el? A zsibbadás még viselhető de a fogfájás, feszülés, bizsergés a fogaimban elviselhetetlen. Ez esetleg el fog múlni hamarabb? Mit lehet ezzel kezdeni? Mi okozhatja?
  Köszönettel
  Andrea

  #19770 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Andrea!

  Bölcsességfogak eltávolítása után a második naptól indul az arc bedagadása , gyakran ez szájzárral és fájdalommal is járhat, ezektől megijedni nem kell. Általában két hét a gyógyulási idő . Az ideg kisebb sérülése – mely létrejöhetett az érzéstelenítő beadásakor vagy a fog eltávolításakor, ha az közel volt az idegcsatornához – is valóban hetekig, akár hónapokig tartó zsibbadást eredményezhet . Ezen segíthetnek a különböző B vitamin komplexek.
  Ha két hét múlva sem szűnik a fájdalom, és a szájzár, akkor keresse fel a szájsebészt.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #47709 Reply
  Icus
  Vendég

  Másfél éve kihúzták a bal alsó rágófpgamat. Azóta kisebb, nagyobb kihagyásokkal zsibbad, ég a szám bal oldala és a nyelvem bsloldala is. Valamint az ínyem is fáj nyomásra, ahonnét a fogamat kihúzták. B vitamin komplex szedését javasolta a fogorvos. Sajnos az égő, bizsergő érzés továbbra is fennáll. Már szájsebészeten is voltam, de ott azt mondták hogy hormonális probléma. Önnek mi a véleménye, hová kell vele mennem.

  #47728 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Icus,
  Tünetei idegi érintettségre utalnak, melyre a B vitamin komlex, és a Milgamma is jó megoldás lehet. Figyelembe véve, hogy tünetei mióta okoznak önnek problémát, érdemes jelezni kezelőorvosának, aki továbbutalja a szükséges szakrendelésre.

  Üdvözlettel:

  #48915 Reply
  Tímea
  Vendég

  Tisztelt Doktor!4 hónapja műtötték ki a bal alsó bölcsességfogam.Azóta pokol az életem.Fáj a helye,és ez a fájdalom vándorol.Van hogy pont a másik oldalon fáj.Ez hetekig így van,majd vissza tér a fájdalom a kihúzott fog helyére.Sokszor a fájdalmat az állkapocsban is érzem.Már magam se tudom sokszor hol fáj.Szinte mindenhol.Röntgen felvétel volt nem maradt benne semmi.De ez már 4.hónapja.Milgammát szedek,de javulás semmi.Szeretném tanácsát kérni!

  #48948 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tímea!
  Látatlanban nem tudjuk megítélni a helyzetet, javasolnánk egy CT felvételt, mellyel még precízebben vizsgálható a terület.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #49817 Reply
  Gulyas Balazs
  Vendég

  Tisztelt Doktor nő Doktor úr !3honapja kihúzták a ragofogamat azóta fájdalmaim vanank az arcom az orrom a fogcsontom belul mind faj ,feszül az egész szám voltam fül orr gégészeten , szajsebeszeten ,volt ct felvetel és nem találtak semit voltam idegyogyasznal felirt 3 fele gyogyszert de az sem segitetett azt mondta mar nem tud mit csinalni velem,kerdesem az lenne hogy mi lehet ez maga szerint ??a valaszt koszonom előre is.

  #49838 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Balázs!

  Látatlanban nem tudunk diagnózist felállítani a leírtak alapján, kérjük, hogy keressen fel egy fogászatot másodvélemény kérése érdekében.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Idegsérülés, fogfájás…
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft