Idegsérülés, fogfájás…

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19756 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  4 nappal ezelőtt szájsebészeti műtéten húzták ki a jobb oldali bölcsességfogam. A seb szépen gyógyul, nem is ott fáj, nagyon beduzzadt, a fülem fájt, a szám most sem tudom rendesen kinyitni. Amikor a doktorúr szúrta az érzéstelenítőt mondta, hogy nagyon eltalált egy ideget. A jobb oldalon az állam azóta is érzéketlen, bizsereg kicsit, ugyanott az első fogaim iszonyatosan fájnak, feszülnek az ínyemen mindent érzek. Olvastam, hogy idegsérülés is okozhatja a zsibbadást. Ez a jelenség nálam ez lehe Azt is olvastam, hogy hónapokig fennálhat a jelenség. Valóban létezik, hogy sosem múlik el? A zsibbadás még viselhető de a fogfájás, feszülés, bizsergés a fogaimban elviselhetetlen. Ez esetleg el fog múlni hamarabb? Mit lehet ezzel kezdeni? Mi okozhatja?
  Köszönettel
  Andrea

  #19770 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Andrea!

  Bölcsességfogak eltávolítása után a második naptól indul az arc bedagadása , gyakran ez szájzárral és fájdalommal is járhat, ezektől megijedni nem kell. Általában két hét a gyógyulási idő . Az ideg kisebb sérülése – mely létrejöhetett az érzéstelenítő beadásakor vagy a fog eltávolításakor, ha az közel volt az idegcsatornához – is valóban hetekig, akár hónapokig tartó zsibbadást eredményezhet . Ezen segíthetnek a különböző B vitamin komplexek.
  Ha két hét múlva sem szűnik a fájdalom, és a szájzár, akkor keresse fel a szájsebészt.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #47709 Reply
  Icus
  Vendég

  Másfél éve kihúzták a bal alsó rágófpgamat. Azóta kisebb, nagyobb kihagyásokkal zsibbad, ég a szám bal oldala és a nyelvem bsloldala is. Valamint az ínyem is fáj nyomásra, ahonnét a fogamat kihúzták. B vitamin komplex szedését javasolta a fogorvos. Sajnos az égő, bizsergő érzés továbbra is fennáll. Már szájsebészeten is voltam, de ott azt mondták hogy hormonális probléma. Önnek mi a véleménye, hová kell vele mennem.

  #47728 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Icus,
  Tünetei idegi érintettségre utalnak, melyre a B vitamin komlex, és a Milgamma is jó megoldás lehet. Figyelembe véve, hogy tünetei mióta okoznak önnek problémát, érdemes jelezni kezelőorvosának, aki továbbutalja a szükséges szakrendelésre.

  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Idegsérülés, fogfájás…
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft