húzás után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31335 Reply
  Judit
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  Két kérdésem lenne!

  Holnap lesz 2 hete, hogy kihúzták a jobb alsó 6-os zápfogam. 2-3 öltéssel össze kellett zárni, szerintem szépen gyógyul, olyan 2-3 napig még fájt utána az állkapcsom, torkom, fülem, de azt olvastam, hogy az természetes. Néhány napja már egyáltalán nem fáj.
  Múlt szerdán kivették a varratokat, és miután hazajöttem, és oda mertem érinteni a nyelvem hegyét, akkor vettem észre, hogy ahogy eltávolították a varratot, olyan, mintha kinyílt volna az íny, mintha a mélyedés fölött , a mélyedés fölé benyálva lenne még egy nagyobb, puha pukli, amit a nyelvemmel mozgatni tudok. Nem fáj, nem piros, de oda nyúlik a mélyedés fölé, puha és mozgatható.

  Még nem mertem azon az oldalon rágni, és attól félek, ha ételmaradék kerül a mélyedésbe, a ráhajló pukli miatt nem tudom majd rendesen kimosni onnan.

  Vissza fog ez húzódni, vagy ez már mindig így marad?

  A másik kérdésem:

  A panorámaröntgenről kiderült, hogy van egy jókora ciszta az arcüregemben elől, az egyik fogam fölött. Most nem okoz semmilyen panaszt, nem tudtam a létezéséről, de az orvosom szerint a további terjedés megelőzése érdekében el kell távolítani onnan, és előfordulhat, hogy ez csak úgy lesz lehtséges, hogy az alatta lévő szempogamat kihúzzák. Ez igencsak megrémített…… Arra szeretnék választ kapni (amit ott akkor nem jutott eszembe megkérdezni), hogy ebben az esetben tudják-e rögtön pótolni a fogat, vagy foghíjason kell hazajönnöm, és így kell dolgozni járnom, amíg pótolni nem tudják?

  Köszönöm szépen a válaszát!

  Üdvözlettel:

  Sz. Judit

  #31337 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit
  Az eltávolított fog medre a leírtak alapján szépen gyógyul, a „mélyedés” is normálisnak mondható, idővel -ahogyan a szövetek regenerálódnak – helyreáll.
  A cysta kezelése minden esetben indikált. Sajnos egy észrevétlen problémáról beszélünk, melynek többnyire nincs tüneti megnyilvánulása, így diagnosztikai felvételen határozható meg a jelenléte. Kezelésére két lehetőség áll rendelkezésre, az egyik a gyökércsúcsi rezekció – a foggyökér csonkolása, és a cysta eltávolítása,- vagy a fog eltávolítása, a fogmeder kürettálása. Vizsgálat nélkül nem eldönthető, hogy azonnali fogpótlás végrehajtható e. Ebben az esetben is okvetlen meg kell határozni a pótlás módját., vagyis, hogy hidpótlásban vagy implantációban gondolkodunk e. Ugyanakkor az esztétikai helyreállításnak vannak lehetőségei akár egy ideiglenes pótlás, vagy hézagfog tekintetében, melyek a foghiányt elfedik, viszont funkcióban nem használhatóak.
  Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: húzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft