hidas fogkorona

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21820 Reply
  Nagy Éva
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Sajnos ritka volt a felső fogsorom,oldalsó metsző fogam nem is nőtt,a mély harapástól még kicsire is koptak (viszont egészségesek). Rászántam magam,10 hónappal ezelőtt megcsináltattam.Hidas koronát tettek fel,kicsit nagyobbak lettek a fogak,de formásak,
  nem is ez lenne a gondom,hanem a híd nem ér az ínyemig,kb. 2mm-es rés van 3 fognál.Na a problémám itt kezdődik,mert mikor felhelyezték a hidat semmi gond nem volt,szépen érintkezett az ínnyel,csak az első étkezésnél éreztem,hogy mintha megmozdult volna,és akkor lett a rés is.Ez azért jelent nekem gondot,mert étkezésnél már az első falatnál alá megy az étel
  és lóg a híd és az íny között.Ezt sajnos nem tudom másként megfogalmazni.Viszont más sem csinálok mint tisztogatom,”szívogatom”,mert mindig telemegy.Visszamentem a fogorvoshoz,
  azt mondta nem mozdult le,és sajnos mivel ritkák voltak a fogaim csak így lehetett megoldani,de hiába mondtam,hogy neki is tudnia kell,hogy nem volt ilyen rés mikor feltette a hidat,az volt a válasz,nem tud mit csinálni.Végül is az lenne a kérdésem,hogy mit tehetek ebben az esetben!?
  Előre is köszönöm a válaszát.

  #21836 Reply
  Éva Nagy
  Felhasználó

  Sajnos még nem kaptam a kérdésemre választ!

  #21843 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Éva!
  Elnézést a 14 órás késlekedésért.
  A hídpótlás attól függően hogy hol található a szájban, ráül az ínyre, érinti azt vagy távol van tőle egy fél mm-re. Valóban kellemetlen, ha az étel alászorul. Ilyenkor aláfűzhető speciális fogselyemmel (superfloss-szal) el lehet távolítani azt.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21853 Reply
  Éva Nagy
  Felhasználó

  Köszönöm az előző válaszukat.
  Sajnos nekem a fogselyem nem segít,mert akkora a rés,hogy a fogpiszkáló is belefér,annyira nem ül fel az ínyre,és sajnos az első fogakat érinti.
  Ha kellene tudnék fotót is küldeni.
  Köszönöm!

  #21862 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Éva!

  A hidat az ínyhez csak új pótlást készítésével lehet közelebb vinni. Oka még az lehet, hogy az íny húzódott vissza kicsit, ahogy a csont gyógyult az áthidaló rész alatt. A híd megmozdulását jelezné más is a résképződésen kívül.
  Garanciális újrakészítésre akkor van esély, ha erről nyilatkozatot írt alá, és van ragasztás utáni fotó a friss pótlásról.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21871 Reply
  Éva Nagy
  Felhasználó

  De nem volt foghúzás,nem kellett semminek gyógyulni,és csak 3 fogat érint a nyolcból,a többi nagyon szépen felül az ínyre.Sajnos nekem nincs fotóm,csak arról ami most van,addig azért beszéltem zárt szájjal mert hézagos volt a fogam,most meg azért mert az ínynél van rés,ami nem csak ezt a problémát okozza,mint fentebb írtam.
  Köszönöm az eddigi válaszokat!
  Szép Karácsonyi Ünnepeket kívánok Önöknek!

  #21886 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Éva!

  Ha nem tudja a fogorvos eltávolítani a hidat anélkül, hogy sérülne a pótlás, akkor újat kell készíteni. Remélem találnak rá módot!

  Áldott ünnepeket kívánunk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: hidas fogkorona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft