Híd felrakása utáni fájdalom

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29517 Reply
  Kató Krisztina
  Vendég

  Kedves Fogorvosok!

  Tegnap délután ideiglenes ragasztással feltette a fogorvosom az elkészült hidat. Egy héten keresztül volt nyitottan a lecsiszolt fog, nem került rá ideiglenes korona (most már értem miért kellett volna) Egész héten hiperérzékeny volt, de állandó fájdalom nem jelentkezett csak hideg-meleg-édes-sós ételek fogyasztásakor. Tegnap viszont annyira fájt a híd beillesztésének többszöri próbája, hogy szégyen, nem szégyen, elsírtam magam közben. A fogorvos olyan meggondolásból, hogy esetleg gyökérkezelni kell csak ideiglenes ragasztással tette fel. Egyidejűleg nyugtatott, hogy meg fog tudni nyugodni a fog alatta és beáll majd, megszűnik ez az érzékenység. Létezik ez? Most még ugyanúgy érzékeny hiába van rajta a híd, mint előtte a csiszolt szabadon hagyott állapotban volt. Rágni nem tudok vele, mert arra is nagyfokú érzékenység lép fel.
  Tudok valamivel segíteni magamon azon kívül, hogy türelmesebb próbálok lenni? Már nagyon elegem van az állandósult tompa fájdalomból, érzékenységből – rettegek attól, hogy nekiálljunk a gyökérkezelésnek ilyen alapfájdalom mellett. Vagy az a legegyszerűbb, ha mielőbb leveszi a hidat és nekiáll a gyökérkezelésnek?

  Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Krisztina

  (X) hirdetés
  #29530 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  Ilyen esetekben okvetlen diagnosztikai vizsgálat és fogászati kontroll szükséges, majd a fog ellátásának azonnali megkezdése.
  Ezen kialakult fájdalom, már egyértelműen indikálja, hogy a fogat gyökérkezeljük. Az ilyen típusú fájdalom sok esetben nem csillapszik, vagy ha mégis, akkor az csak ideig óráig lesz tünetmentes.
  Ilyen szituációkban antibiotikus terápia szükségességének mérlegelése is indokolt, de a gyökérkezelés mindenképp.
  Üdvözlettel:

  #33575 Reply
  Tisztelt doktornő
  Vendég

  Tisztelt doktornő a kérdésem az lenne hogy a le csiszolt fogaimra fel került a végleges híd csütörtökön tegnap reggelre már hólyag keletkezett a számban a száj padlásomon ahol meg szúrta véletlenül a fog orvosnő . A szemfogamnál szombat reggelre az az mára hólyag lett ott is kellemetlen a fájdalom rágni nem tudok vele mert ahogy össze ér a fogam fáj . A felső íny úgy érzem be van gyulladva mert ha fogat mosók szintén fáj . Mit tegyek,? Kezdek attól félni hogy valami nagy a baj . Kérem mielőbbi válaszát köszönöm szépen Reni

  #33589 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező
  Javaslom mihamarabb keresse fel kezelőorvosát, kérje a fájdalom csillapítását, és a probléma kezelését
  Üdvözlettel:

  #44099 Reply
  Irén
  Vendég

  Érdeklődnék hogy korona felrakása után miért kopog a fogsor járás és beszéd közben

  #44133 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Irén
  Fogsora ideiglenesen lett felhelyezve? Konkrétean mit ért kopogás alatt? Javasoljuk jelezze problémáját kezelőorvosának.
  Üdvözlettel:

  #44889 Reply
  Pochaontaa
  Vendég

  Tisztelt doktornő!

  Begyuladt az inyem és fáj a dokim azt mondta hogy így is felrakja a hídat. Most jelenleg nem fáj annyira. Ugye jol dontot hogy felhelyezte.

  #44950 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Pochaontaa,
  Fontos a gyulladás kezelése, a panaszok megszűntetése. Sajnos az ön által leírt információ nagyon kevés ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjunk önnek. Ha gondolja klinikánkon állunk rendelkezésére egy személyes koznultáció keretein belül.
  Üdvözlettel:

  #44963 Reply
  Endre
  Vendég

  Tisztelt Fresh24 Dental!

  Egy fogászati híddal gyűlt meg a problémám. Ideiglenesen lett felragasztva a négytagú híd, mely harapásra, ráharapásra fáj. Amig ideiglenes korona volt a fogakon, addig nem volt ráharapási fájdalom. Egyéb kellemetlenség nem tapasztalható (hideg vagy melegre nem érzékeny).
  Normális-e ez a jelenség, amit tapasztalok, illetve meddig érdemes várni egy ilyen jellegű panasszal?

  #45105 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Endre,
  Az tény, hogy a hidakat meg kell szokni, de a folyamatosan tartó fájdalom már további vizsgálatokat indikál. Érdemes jeleznie kezelőorvosának a problémát, és diagnosztikai felvétel készítését követően a szájüregi vizsgálat után, keresni a fájdalom forrását. Több ok is elképzelhető, melyet vizsgálatot követően lehet konkrétan meghatározni.
  Üdvözlettel:

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Híd felrakása utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft