Híd felrakása utáni fájdalom

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 19
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29517 Reply
  Kató Krisztina
  Vendég

  Kedves Fogorvosok!

  Tegnap délután ideiglenes ragasztással feltette a fogorvosom az elkészült hidat. Egy héten keresztül volt nyitottan a lecsiszolt fog, nem került rá ideiglenes korona (most már értem miért kellett volna) Egész héten hiperérzékeny volt, de állandó fájdalom nem jelentkezett csak hideg-meleg-édes-sós ételek fogyasztásakor. Tegnap viszont annyira fájt a híd beillesztésének többszöri próbája, hogy szégyen, nem szégyen, elsírtam magam közben. A fogorvos olyan meggondolásból, hogy esetleg gyökérkezelni kell csak ideiglenes ragasztással tette fel. Egyidejűleg nyugtatott, hogy meg fog tudni nyugodni a fog alatta és beáll majd, megszűnik ez az érzékenység. Létezik ez? Most még ugyanúgy érzékeny hiába van rajta a híd, mint előtte a csiszolt szabadon hagyott állapotban volt. Rágni nem tudok vele, mert arra is nagyfokú érzékenység lép fel.
  Tudok valamivel segíteni magamon azon kívül, hogy türelmesebb próbálok lenni? Már nagyon elegem van az állandósult tompa fájdalomból, érzékenységből – rettegek attól, hogy nekiálljunk a gyökérkezelésnek ilyen alapfájdalom mellett. Vagy az a legegyszerűbb, ha mielőbb leveszi a hidat és nekiáll a gyökérkezelésnek?

  Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Krisztina

  #29530 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  Ilyen esetekben okvetlen diagnosztikai vizsgálat és fogászati kontroll szükséges, majd a fog ellátásának azonnali megkezdése.
  Ezen kialakult fájdalom, már egyértelműen indikálja, hogy a fogat gyökérkezeljük. Az ilyen típusú fájdalom sok esetben nem csillapszik, vagy ha mégis, akkor az csak ideig óráig lesz tünetmentes.
  Ilyen szituációkban antibiotikus terápia szükségességének mérlegelése is indokolt, de a gyökérkezelés mindenképp.
  Üdvözlettel:

  #33575 Reply
  Tisztelt doktornő
  Vendég

  Tisztelt doktornő a kérdésem az lenne hogy a le csiszolt fogaimra fel került a végleges híd csütörtökön tegnap reggelre már hólyag keletkezett a számban a száj padlásomon ahol meg szúrta véletlenül a fog orvosnő . A szemfogamnál szombat reggelre az az mára hólyag lett ott is kellemetlen a fájdalom rágni nem tudok vele mert ahogy össze ér a fogam fáj . A felső íny úgy érzem be van gyulladva mert ha fogat mosók szintén fáj . Mit tegyek,? Kezdek attól félni hogy valami nagy a baj . Kérem mielőbbi válaszát köszönöm szépen Reni

  #33589 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező
  Javaslom mihamarabb keresse fel kezelőorvosát, kérje a fájdalom csillapítását, és a probléma kezelését
  Üdvözlettel:

  #44099 Reply
  Irén
  Vendég

  Érdeklődnék hogy korona felrakása után miért kopog a fogsor járás és beszéd közben

  #44133 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Irén
  Fogsora ideiglenesen lett felhelyezve? Konkrétean mit ért kopogás alatt? Javasoljuk jelezze problémáját kezelőorvosának.
  Üdvözlettel:

  #44889 Reply
  Pochaontaa
  Vendég

  Tisztelt doktornő!

  Begyuladt az inyem és fáj a dokim azt mondta hogy így is felrakja a hídat. Most jelenleg nem fáj annyira. Ugye jol dontot hogy felhelyezte.

  #44950 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Pochaontaa,
  Fontos a gyulladás kezelése, a panaszok megszűntetése. Sajnos az ön által leírt információ nagyon kevés ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjunk önnek. Ha gondolja klinikánkon állunk rendelkezésére egy személyes koznultáció keretein belül.
  Üdvözlettel:

  #44963 Reply
  Endre
  Vendég

  Tisztelt Fresh24 Dental!

  Egy fogászati híddal gyűlt meg a problémám. Ideiglenesen lett felragasztva a négytagú híd, mely harapásra, ráharapásra fáj. Amig ideiglenes korona volt a fogakon, addig nem volt ráharapási fájdalom. Egyéb kellemetlenség nem tapasztalható (hideg vagy melegre nem érzékeny).
  Normális-e ez a jelenség, amit tapasztalok, illetve meddig érdemes várni egy ilyen jellegű panasszal?

  #45105 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Endre,
  Az tény, hogy a hidakat meg kell szokni, de a folyamatosan tartó fájdalom már további vizsgálatokat indikál. Érdemes jeleznie kezelőorvosának a problémát, és diagnosztikai felvétel készítését követően a szájüregi vizsgálat után, keresni a fájdalom forrását. Több ok is elképzelhető, melyet vizsgálatot követően lehet konkrétan meghatározni.
  Üdvözlettel:

  #45411 Reply
  Sághegyi Judit
  Vendég

  Tisztelt Fres24Dental! Ma 3 tagból álló híd került végleges felragasztásra. A híd alatt lévő egyik fogat 2-3 hete gyökérkezelték, de nem volt panaszom vele. Illetve gyökértömés után készült biztonsági rtg. a gyökértömésről. Amíg nem ettem az új híddal minden rendben volt. Viszont rágásnál nagyon fáj a híd alatti fog. Mennyi ideig legyek türelmes? Mi lehet az oka a fájdalomnak?

  Köszönettel: S.Judit

  #45431 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit
  Amennyiben konkrétan fájdalmat érez, és nem pusztán kellemetlen érdemes azonnal jeleznie kezelőorvosának. Előfordulhat, hogy a híd korrekciójára van szükség, vagy a fog további vizsgálata indokolt.
  Üdvözlettel:

  #46358 Reply
  Suha zsanett
  Vendég

  Tisztelt Fresh 24 Dental!
  Hétfőn 6db álló híd került végleges felhelyezésre.
  Csiszolás előtt is már az eggyik fog mozgatásra a fájdalom érezhető volt.Sőt már volt begyulladva is aza fog. Amit kezelőorvosomnak jeleztem.Másfél hét telt el a csiszolás és a felragasztás közötti idő. 3-4 óránként szedttem fájdalomcsillapítót,mert annyira fájt a fog. Azt mondta a doki a felragasztás után,hogy amilyen fájdalmat éreztem annak 10 százalékát érezhettem kb 1 hétig. Az a tapasztalatom,hogy jóval erősebb a fájdalom és nem tudok rágni mert érzékeny és nemis merek,mert van egy olyan rés ahová a nyelvem hegye kicsit belefér. Azt a választ kaptam erre,hogy minden hidas fognál van ilyen hogy tudjam tisztigatni. Mintha tudnám mozgatni a nyelvemmel 2 helyen vettem észre a fogsort levegős érzetet érzek. Köszönöm a válaszát!

  #46389 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsanett!

  Panaszával mindenképp forduljon kezelőorvosához, látatlanban nem tudjuk megítélni, hogy a körhíd felhelyezése megfelelő volt-e, vagy hogy van-e gyulladás valamelyik fog esetében.
  Jobbulást kívánunk!

  #47165 Reply
  Lujza
  Vendég

  Üdvözlet!
  Most már elég elkeseredett vagyok. 1 hónapja kaptam koronákat, valamint egy 3 tagból álló hidat is. Hetente kontrollra járok, mert egyszerűen nem múlik el a fájdalmam. Az orvosom minden héten végigkopogtatja a fogaimat, kis papírral vizsgálja a harapásomat, majd azt mondja, hogy nincs semmi gond. Hiába mondom neki, hogy 1 hónapja csak fájdalomcsillapítóval tudok létezni. Szerinte ez a felragasztás után még akár 2 hónapig is normális.
  Szerintem meg egyáltalán nem normális, hogy lüktet a fejem, kiszakad a nyirokcsomóm és a fülem is miatta mindaddig, amíg nem veszek be cataflamot. Hidegre, sósra, édesre brutálisan érzékenyek. De mivel kopogtatásra nem az, és az ínyem is szép, így az a válasz, hogy minden rendben van, használják sensitív fogkrémet, az majd segít. A cataflam egyébként 10 percen belül hat, majd közel 1 napig olyan, mintha sosem fájt volna a fogam. Jelenleg hajnal 3 óra van, aludni nem tudok. Sajnos elfogyott a gyógyszer. Ilyenkor ez a szűnni nem akaró fájdalom kínoz.
  Persze másik orvoshoz nem mehetek, akkor bukom a garanciát.
  Lehetséges, hogy valóban minden így normális? Hogy csak ennyire „kényes vagyok”, aztán majd szépen elmúlik?Tehetek bármit, hogy jobb legyen? Előre is köszönöm szépen a választ.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 19
Hozzászólás: Híd felrakása utáni fájdalom
Saját információk:




Item added to cart.
0 items - Ft