héjak

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19660 Reply
  Tóth
  Felhasználó

  Kedves Sanoral Klinika!

  Érdeklődés céljából fordulok Önökhöz. A frontfogaimmal vannak problémáim. Az egyik fogam korábban letört, azon kb 10 éve felépített (nem tudom pontosan a típusát) pótlás van. Ez a pótlás idő közben „elfáradt” és kezd letördelni a saját fogam végénél a hozzáépítésnél. Jól gondolom, hogy ha „széppé” szeretném tenni, mindenképp el kéne távolítani ezt a pótlást, hogy csak a saját (félig letört) fogamra építkezzen a fogtechnikus?
  A másik fogammal az a problémám, hogy az azon lévő fehér volt miatt nem túl esztétikus.
  Mindezek mellett mindét fogam egy kicsit ferde, rés van köztük, és nem zár szépen, mert kissé előre áll. Szeretnék merni mosolyogni, viszont így „tudatlanban” elég nehéz rábírni magam esetleges beavatkozásra, nem tudom egyáltalán melyik módszer lenne a javasolt a problémáimra. Ha esetleg felvázolná, hogy mely héj-típusok jöhetnének szóba esztétikai korrigálás céljából, azt megköszönném.

  előre is köszönöm!

  #19662 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Tóth!

  Az első esetben meg kell nézni, hogy az adott fog gyökértömött-e, mennyi az a foganyag amely maradna a pótlás eltávolításával. Ezek alapján lehet választani a csapos vagy csap nélküli megoldásokat akár kompozit-felépítéssel, vagy koronapótlás készítésével.
  A második problémára megoldás lehet egészen a látható és láthatatlan fogszabályzási lehetőségeken túl a direkt- (kompozíciós anyagból) és indirekt (kompozíciós vagy kerámia anyagból) héjakon át a koronapótlás is. Látatlanban felmerül az Icon-kezelés is, mely a zománc szerkezetének megváltoztatásával tüntetni el a fehér foltokat.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: héjak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft