harapásprobléma korrekció

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31502 Reply
  Lajos
  Vendég

  T. Szakértő!

  Nem rég vettem észre, hogy a korábban már szabályozott fogak ellenére, a felső fogsor előrébb áll az alsónál – egy kis rés van csukott állapotban az felső metszők alsó éle és az alsók felső éle között.
  Először is az érdekelne, hogy mi számít kóros, problémás illeszkedésnek? A felső fogsor nyilván az alsótól előrébb áll, de mi számít normálisnak.
  Másodrészt pedig, van-e olyan módszer ennek a fajta harapásproblémának a korrigálására kivehető fogszabályozó készülékkel?

  Köszönettel:
  Lajos

  #31504 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  Egy már korábban szabályozott fogsor vélhetően nem mutat kóros elváltozásokat sem a harapás terén, sem pedig a fogak illeszkedésének tekintetében.
  Előfordul, hogy a fogak idővel visszarendeződni látszanak, vagy a szűkebbnek érzi a hátsó moláris régiót. Ilyen esetekben korrekcióra van szükség, melyet vizsgálatot és mintavételezést követően határozunk meg. A készülékre szintén ezen vizsgálatokat követően tudunk javaslatot tenni. Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Amit jelen esetben nagyon fontos tudnia, utólagos szabályozás esetén minden előzményére (rtg, esetlegesen minta) szükség lehet.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: harapásprobléma korrekció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft