Harapásnál fájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22809 Reply
  Soltész Titanilla
  Vendég

  Tisztel fog doktorok!

  2 napja enyhe fájdalom van a bal felső bölcsesség fogamnál! Inkább csak harapásnál jelentkezik, de „nyugalmi” helyzetben sem kellemes az érzés, de esténkét 1 fájdalomcsillapítóval (cataflam 50mg) kibírom! Ma reggel felkeltem és nem fájt a fogam egyáltalán, így sajnos elhalasztottam hogy orvoshoz menjek! Ezt a fájdalmat csak gyökérkezeléssel lehet megmenteni, azt nagyon nem szeretném! Vagy elég valami antibiotikum+gyulladás csökkentő? Vagy gyökérkezelnek egyáltalán bölcsesség fogat? Vagy ki kell húzni (inkább mint a gyökérkezelés) viszont ha húzni kell az is nehezített mert az íny vonalában van a teteje, nem nőtt ki rendesen! Megyek fogorvoshoz, csak addig is hagy készüljek fel lelkileg, mire számítsak?! Köszönöm a választ előre is

  #22813 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Titanilla,
  Először is ki kell deríteni, mitől is fáj a foga 🙂 Ne tegyünk elhamarkodott kijelentéseket, mint gyökérkezelés, foghúzás… Ha jól olvasom, a bölcsesség foga, még csak éphogy áttörte az ínyét, akkor ez jelentheti épp azt is, hogy a fog még bújik elő, ami egy 8-as esetében bizony jár fájdalommal.
  Javaslom menjen el egy fogászati konzultációra, készítsenek egy röntgen felvételt, és engedje, hogy kezelőorvosa megállapítsa a probléma okát. Ezt követően pedig beszéljék meg a lehetőségeit.
  Üdvözlettel:

  #22814 Reply
  Soltész Titanilla
  Vendég

  Köszönöm szépen!
  Mindenféleképpen megyek orvoshoz, nem akarok még nagyobb bajt/fájdalmat!
  Mondjuk a bölcsesség fogam már rég „kibújt” csak nem tudott rendesen kijönni 21 éves koromban már kint volt ugyan ennyire, most 27 vagyok, sajnos vagyis nem hiszem hogy nőne már így 6 évre rá!

  #22815 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Titanilla,
  Nos, igen, ezen tények ismeretében akár ez is lehetséges. Ugyanakkor azt vizsgálnám miért nem tudott kibújni rendesen 🙂
  Ne aggódjon. Viszont menjen, mert a bölcsességfog komoly fájdalmakra képes 🙂
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Harapásnál fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft