gyulladt íny

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25036 Reply
  Renáta
  Vendég

  Kedves Doktor úr/ Doktor nő. Pár napja megjelent egy gyulladás a jobb oldali felső ínyemen. Vagyis szerintem gyulladás, mert vörös színű az ínyem. Viszont ez általában pár nap alatt el szokott múlni, de most nem múlik. És fel is szokott duzzadni gyulladáskor az arcom, de ez szintén nem jelentkezik. Lehet hogy nem gyulladás? Eléggé fáj, ha veszek be gyógyszert az segít, de csak ideiglenes megoldás. Majd szeretnék elmenni fogorvoshoz kihúzatni mert már rossz, de jelenleg nincs rá lehetőségem. Mit tudnék addig tenni, esetleg milyen gyógyszerrel segíthetnék ezen, hogy legalább addig kibírjam a napokat?
  Valamint legelől 3 felső fogam egy baleset következtében régebben megsérült, és mára már teljesen le van törve, nincs belőle semmi. Olyan mintha az ínyem be akarná ott nőni a helyet, meg esetlegesen az ott maradt foggyökeret, ha van még ott. Nem tudom maradt-e ott ilyesmi, csak ilyen fekete színű lyukféle van ott. Ezt helyre lehet ott hozni valahogy? Ha igen akkor hogyan? És olyan kérdésem lenne, hogy maga szerint mehetnék-e szájsebészetre, tehát ha a karcagi szájsebészetet választom, ott tudnak-e segíteni,mert a korábbi fogorvoshoz nem merek menni. Gyulladtan húzta két fogamat, nem kezelte előtte a gyulladást, és nem hatott az érzéstelenítő, ezért mindent éreztem. Ezt most szeretném elkerülni. Ha egy egyszerű fogorvos is megtudja csinálni a kezelést, attól még foglalkoznának velem szájsebészeten, vagy elküldenek egy sima fogorvoshoz?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Renáta

  #25049 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Renáta,
  Véleményem szerint mehet a szájsebészetre beutalóval, melyet a körzeti fogorvosa adhat.
  Az Ön problémájára mihamarabbi orvosi beavatkozást ajánlok, a foggyökerek eltávolítását, és a szájüreg rehabilitációját. A letört fogak helyén látható feketés lyuk a bentmaradt foggyökér, melynek eltávolítása erősen indokolt. Sokféle fertőzés és gyulladás kiváltó oka lehet.
  Javasoljuk a mihamarabbi fogászati kezelést.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyulladt íny
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft