Gyulladáscsökkentés

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18341 Reply
  Szűcs Renáta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  37. hetes kismama vagyok.A várandósságom alatt rendszeresen jártam fogászati ellenőrzésekre,de 4 nappal ezelőtt megfájdult az egyik fogam( papír szerint 27-es). A fog gyökér kezelt és korona is van rajta.Főképp a gyökér résznél fájt,de most már szinte a nyakamig nyilall és be is van duzzadva.Azonnal felkerestem a fogorvost,aki röntgen hiányában a szájsebészetre irányított és kérte a fog eltávolítását. A szájsebész Dalacin-t írt fel én pedig reménykedem,hogy a fog a legalább a terhesség végéig megtartható.A Dalacin-ból már 7 szemet beszedtem,de még semmi javulást nem érzek.Kismama lévén nem nagyon kaptam semmiféle fájdalomcsillapítót sem,de már ez az 5. napom,amikor sem enni,sem aludni nem tudok.A szájsebészetre 2 nap múlva kell visszamennem.Kérem írja meg melyik az a fájdalomcsillapító,amit kismamák is szedhetnek,vagy esetleg érzéstelenítő,vagy borogatás,mi az ami segíthet?

  Tisztelettel:Sz. Renáta

  #18344 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Renáta!

  Attól még, hogy röntgenfelvételt nem lehet készíteni,a fogat kezelni lehet. Fájdalomcsillapítás helyett érdemes a fogat megnyitni, és gyökérkezelést kezdeni. Érzésteleníteni lehet, ilyen kis mennyiségben az nem árt terhesség alatt sem. Nagy fájdalom esetén a paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapítókból egy-egy szem nem kockázatos, de erről mindenképpen meg kell kérdezni a nőgyógyászt is, aki követi a terhességet, és ismeri az Ön szervezetét.

  #18434 Reply
  Szűcs Renáta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Sajnos a Dalacinnak semmi hatása nem volt,az így továbbra is duzzadt és fáj.Feszülő, lüktető érzés is társul mellé.Furcsa,hogy az antibiotikum nem hatott.Sem a sós vizes,sem a szódabikarbónás,sem a cserszömörcés öblögetés nem használ.Még csak nem is enyhíti a fájdalmat.Gondolom,marad a fog felnyitása.
  Tisztelettel:Sz.Renáta

  #18447 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Renáta!

  Minnél előbb a fogat el kell kezdeni kezelni.
  Ha nem tudja a kezelő orvosa fogadni,legyen kedves az alábbi telefonos elérhetőségeken időpontot kérni a klinikánkra.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #18460 Reply
  Szűcs Renáta
  Vendég

  Tisztelet Doktor Úr!

  A fog gyökérkezelését elkezdték.Sokat javult a helyzet. Intraorális röntgen is készült a fogról,úgy hallottam a magzatra nincsen káros hatással.Kérem,erősítse meg,hogy nem téves ez az információ!
  Köszönöm az eddigi válaszokat!

  Tisztelettel:Sz.Renáta

  #18465 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Renáta!

  Nagyon örülök, hogy javul a helyzet, és annak is hogy nem kell kihúzni .
  Az intraorális röntgen előnye a digitális panoráma röntgenhez viszonyítva, hogy kisebb sugárterheléssel jár, ezáltal biztonsággal többször is megismételhető.
  Az intraorális röntgen előnyösebb választás a várandós kismamák esetében is. A terhesség nem zárja ki fogászati röntgenfelvétel készítését, viszont az első három hónapban ha nem elengedhetetlen, akkor inkább nem szokták ajánlani a fogorvosok. A röntgensugárzás terhesség során a magzatot csak az esetben károsíthatja, ha a hasat közvetlenül éri a sugárzás. Egy fogröntgen során a fogorvosok ólomkötényt használnak, hogy még biztonságosabb legyen a magzatkárosodás kivédése. A fogászati röntgengépek egyébként is csak olyan kis dózisú radioaktív sugárzást bocsátanak ki, mely mennyiség elenyésző, a sugárterhelés foka szinte mérhetetlen.
  Szép estét!

  Üdvözlettel Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #18478 Reply
  Szűcs Renáta
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  Nagyon köszönöm a megnyugtató és részletes válaszát.Nagyszerű dolog,hogy megbízható szakemberekhez fordulhat a páciens az interneten keresztül.
  A fog felnyitására 8-án,kedden került sor.Illetve ugyanezen a napon még este történt egy tisztítás is.Azóta naponta járok kezelésre,holnap is megyek.A gyulladás nagyon lassan húzódik vissza, az íny a 7-es és a bölcsesség fognál is duzzadt.Bár tegnap szerencsére ürült a duzzanat.(A bal felső 6-os fogat kezelik.)A kezelések még érzéstelenítéssel is fájdalmasak.
  A mai napon lezárták a fogat,ideiglenesen.Az eddig csökkent fájdalom most lényegesen felerősödött,és az íny melletti duzzanat is „feltöltődött” valamelyest.Nem tudom,hogy ennek így kell-e lenni?A végleges tömés után mennyi ideig és milyen mértékben fájhat a fog? Így már nem vagyok benne biztos,hogy a fog megmenthető lesz-e.
  A legnehezebb,hogy fájdalomcsillapításra szinte semmi sincs,a Panadol extra semmit sem ér már ekkora mértékű fájdalom esetében.Így a 11. fájdalmas nap után aggodalommal tölti el az embert,nehogy a babának bármi baja legyen.Persze az sem mellékes,hogy bármit megadnék már a fájdalom elmúlásáért,csökkenéséért…
  Köszönettel és tisztelettel az eddigi türelemért és válaszokért.

  Üdvözlettel:Sz.Renáta

  #18569 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Renáta!

  Teljesen természetes és egy ilyen gyógyszeres ideiglenes lezárás esetén gyakori is a fellángolás. Ilyenkor javasolt a megbeszélt időponthoz képest egy korábbi kontrollt is kérni, hogy a doki újra át tudja tisztítani a fogat. Ha nem használ úgysem, nem érdemes a fájdalomcsillapítóval bajlódni, inkább gyakrabban cserélni az ideiglenes tömést. Kitartást, nincs még veszve semmi.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Gyulladáscsökkentés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft