Gyulladás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20019 Reply
  Sándor
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Olyan problémám van, hogy a bal oldalon felül a bölcsességfogam előtti 2 fog között rettentő mély fájdalmat éreztem. Nem konkrétan a fog fájt hanem mintha alatta lett volna, pontosan nemtudtam meghatározni meg fájt alul is, a nyelvem egész hátsó része illetve az arcom bal oldala is.
  Tegnap voltam az egyik kórházban fogászaton, ahol a fogorvos úr végig kocogtatta a fogaimat és nem fájtak. Csinált teszteket, de pontosan nem tudtam meghatározni honnan jön a fájdalom.
  Végül gyökérkezelés lett, de csak egy fogamat, a bölcsességfogamtól számított 2. fogam, viszont tegnap reggel mikor ez az egész fájdalom kezdődött akkor úgy éreztem, hogy az 1. fogból indult ki ez az egész.
  A fájdalom sajnos megmaradt, így egy nappal a kezelés után és nagyon félek, hogy megmarad. A doki akihez mentem 1 hónapos szabadságot vett ki, szóval augusztus végén megyek vissza hozzá a további gyökérkezelésre, viszont nagyon fáj továbbra is a fogam.
  Nagyon tanácstalan vagyok, az lenne a kérdésem, hogy van okom félni?
  Ha esetleg rossz fogam lett gyökérkezelve annak lehetnek később komoly kihatásai? A gyulladás jelenleg nem nagy, folyamatosan öblögetek vízzel kb 40 másodpercen ként így nem fáj, az ínyem picit van csak feldagadva.

  #20021 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Sándor!

  Röntgenfelvételt készítettek -e? A gyulladás korai szakaszában nehéz megállapítani, hogy melyik fogból indul ki. Lehet, hogy valóban nem a panaszt okozó fogat kezelték, vagy arról van szó, hogy az első gyógyszeres zárás után még felléphet a fájdalom, és ilyenkor a páciens érezheti úgy, mintha nem is kezelték volna. A harmadik tipp, hogy a bölcsességfog okozza a panaszokat, ha pl. nem fér el, és feszíti a környező fogakat .
  Így pár nap után lehet, hogy már biztosabban tudná a vizsgálatok segítségével megmondani, honnan indul ki. Azért augusztus végéig ne várjon, nincs értelme addig szenvedni a fájdalomtól . Mi is szívesen látjuk!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20042 Reply
  Sándor
  Vendég

  Köszönöm a válaszukat!

  Röntgen felvétel nem készült, viszont visszamentem a doktor úrhoz, hogy vizsgálja meg mégegyszer mert nagyon fájt, a vizsgálat után az lett megállapítva, hogy probléma nincs.
  A problémám úgy oldódott meg részben, hogy az öblögetést abbahagytam, majd a fájás egy idő után leállt. Most néha bele nyilallik kicsit, de csak nagyon ritkán. Azon az oldalon ahol a fájósabbik foga(im) van(nak) ott nem eszek és iszok, csak a másik oldalon.
  Így sokkal elviselhetőbb, viszont érzem még hogy feszülget a fog ott.

  #20043 Reply
  Sándor
  Vendég

  Köszönöm! 🙂 Sajnos nagyon messze vannak tőlem, de ha a közelében laknék fogászatuknak, az első dolgom az lenne, hogy önöket keressem fel! 🙂

  #20047 Reply
  Sándor
  Vendég

  Fejlemény az ügyben.

  Nyilallik, de nem ott ahol eddig gondoltam hanem az bal oldalt, alul a bölcsességfogtól számított első fogam.
  Létezhet, hogy eddig is vele volt a baj? Eddig is éreztem hogy fáj de eddig azt hittem, hogy csak a sok víztől amit öblögettem, viszont most már tisztán érzem hogyha eszek vagy valami hozzáér kegyetlenül elkezd fájni, fenti rész pedig már egyáltalán nem fáj.
  Továbbá ne haragudjanak, hogy önöket bombázom kérdéseimmel, csak sajnos kevés a fogorvos van azon az országrészen ahol én lakom így ez az egyedüli gyors tájékozódási helyem.

  #20065 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Sándor!

  Ha ráharapásra ilyen egyértelmű fájdalom tapasztalható, lehet, hogy az a fog elhalt és azt is gyökérkezelni kell.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft