Gyulladás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19102 Reply
  Kata
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  Volt egy régi tömésem a jobb alsó 6-os rágófogamban, először volt alatta egy kis gömb,amikor elkezdett kipotyogni darabokban a régi fogtömésem, utána picit később be is dagadt az arcom egy kicsit, miután ez a régi tömés kiesett, majd felkerestem a Fogorvosomat, aki újra betömte a fogat. Az új fogtömés után a fogam egy 5-6 hétig még érzékeny volt, ha ettem valamit, amit egy ideje már nem tapasztalok. Azonban a kis méretű gömböcske ott maradt a fogam alatt. És már hónapok óta ott van, konkrétan december vége óta, nem dagad az arcom, nem fáj, fizikai panaszt nem okoz, még csak nem is csökken vagy nő a mérete. A fogaim nem érzékenyek azon az környéken ahol van. Lehet ez gyulladás? El fog múlni az a gömbszerű valami vagy esetleg lehet más problémára utaló jel is? Érdemes ezzel felkeresnem a fogorvosomat vagy egyébként is idővel meg fog szűnni a problémám?

  Szíves válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Kata

  #19105 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Kata!

  Szükséges lenne megröntgenezni azt a fogat, mert így a leírás alapján lehet gyulladás is vagy a fog lassú elhalása.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #19107 Reply
  Kata
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
  Amint tudom felkeresem a Fogászati rendelést.
  Szép estét kívánok!

  #19122 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Nagyon szívesen segítettünk. Amennyiben bármi kérdése lenne, forduljon hozzánk a jövőben is bizalommal!

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #19206 Reply
  Nagy Ria
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Hetek óta gyulladásos az ínyem és kb 1 hete lejjebb ereszkedett vagy 0,5-0,7 mm-el. Rettenetesen néz ki! Pénteken szájsebész ügyeleten Augmentint írtak fel. Kissé antibiotikum ellenes vagyok. Félve kérdezem: van -e más mód a helyreállításra? Illetve mit várhatok az antib.tól: csak a gyulladást viszi le vagy a felső ínyem is visszahúzódik? Nem szeretném, h. kiessenek a fogaim. Jelenleg egy Holt tengeri szájvizet használok. Van fotóm és körpanoráma rtg. Várom mielőbbi válaszát, köszönöm előre is, üdvözlettel: Nagy Ria

  #19207 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Ria!

  Ügyeleten gyakran nincs mód magára a kezelésre, csak gyógyszerfelírásra, ami a tünetek időleges múlását okozzák. Olyankor az elsődleges cél az álmatlan éjszakák kiiktatása. Jelen esetben, javasolt inkább a kezelés megkezdése antibiotikumos kezelés nélkül, és ha nem látható javulás, akkor segítségül hívni az antibiotikumos kiegészítő terápiát. Amennyiben nincs más betegsége, ami indokolná a szedését, elég megvárni vele a kezelést. Szüksége lesz egy teljes körű állapotfelmérésre is fogászati vizit alkalmával.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft