Gyökérkezelt korona

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14794 Reply
  toncsi74
  Felhasználó

  Üdvözlöm!

  Problémám: lassan 3 éve szenvedek egy fogammal. Muszáj volt gyökérkezelni, de utána az letört, így korona került rá. Akkor két hétig iszonyatosan fájt, le lett csiszolva, kaptam antibiotikumot is, de még mindig fáj egy kicsit, átsugárzik a fülembe is a fájdalom, a nyirokcsomóm is megnőtt miatta. /Eredetileg is a megnagyobbodott nyirokcsomó miatt mentem el a fogászatra./ A fogröntgen nem mutatta ki rendesen a fogamat, mert nagyon nagy a gyökér, így teljesen nem látszik az alja.
  Mi lehet a megoldás? Végső esetben fogkihúzás?

  Köszönettel:
  Toncsi.

  #14797 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Toncsi, sajnos igen, lehet hogy a fog eltávolítása mellett döntenénk, de ehhez mindenképpen látni kellene a mai állapotot, nagyon jó minőségű digitalizált röntgen képpel. Akkor mondható rá ítélet nyugodt szívvel. A szomszédos fogak épek még vagy már kezeltek? Tömés, gykezelés stb. Üdv, Vdent

  #14798 Reply
  toncsi74
  Felhasználó

  Köszönöm a gyors választ! A problémás fogam a 6-os, mellette a 7-es gyökérkezelt, a röntgenen jól látszódott, és azzal elvileg nincs probléma. 5-ös sem problémás, nem tömött, gyökérkezelt.

  Toncsi.

  #14833 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  A kérdésem arra mutatna, hogy a 6-os eltávolítása esetén hogyan gondolkozhatsz pótlásban, illetve szomszédos fog lehet e esetleg bűnös a tünetgyártásban. Ez utóbbi alapos vizsgálat tárgya lehet szintén. A terv húzás esetén: 1. eltávolítás 2. pótlás szóló implanttal, vagy 3 tagú híddal. Nagyjából azonos a ktg. faktor. Mivel az 5-ös még hibátlan, ezért azt nem szívesen ajánlanánk pillér fognak a hídhoz, így implantban lehetne gondolkoznod, megfelelő csont állomány esetén.
  A válasz a kérdésedre, hogy alapos vizsgálat dönti el a húzást és gyógyulás után mérlegelheted a pótlást.
  Üdv, Vdent.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelt korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft