gyökérkezelt fogra korona

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14894 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  32 év után le kellett szedetnem felső elől levő fogaimról a 3 koronát +1 hídat mert csúnya is volt meg alatta az egyik fogam nagyon érzékeny volt.
  Újak feltételére kerül sor mellettük lecsiszolták felül pluszba a két szemfogamat is.
  A probléma az lett hogy a csiszolás után az érzékeny fogam annyira fájt hogy vissza kellett mennem gyökérkezelésre.
  Ez a kezelés folyamatban van kaptam rá Aktilt és Flector gyógyszereket.Most már jobb sokkal de a fájdalom csillapító nélkül még mindig érzem, hogy a fogam felett az ínyem vagy az arcom egy kis része fáj ha megnyomom.Digitális panoráma röntgenen a csiszolás előtt nem volt semmi gyulladás egyik fogamon sem.
  A fogorvosom ma a kontrollon és kezelésen közölte hogy csütörtökön felteszik az új koronát de előtte csinálnak egy röntgent és meg akarja műteni a gyökérkezelt fogamat ami állítólag egy 10 perces műtét mert időzített bombára nem akar koronát tenni.Én attól tartok hogyha betömi és megműti a gyökérkezelt fogamat és rögtön rárakja a koronákat akkor az nagyon fájdalmas lesz.
  Nem tudom milyen műtét lesz (a neten kutakodtam gyökércsúcs rezekciót találtam csak ami szóba jöhet)Ön mit gondol nem kellene inkább várni 1-2 napot műtét után hogy felrakja koronákat vagy ez megszokott folyamat?
  Köszönöm a válaszát.

  #14908 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Ildikó!
  Hasonló esetekben a korona ideiglenes felhelyezése és 1-2 hétig hordása a bevett gyakorlat, a végleges ragasztás előtt. érdemes lenne a kezelőorvossal erről konzultálni. Üdvözlettel, Vdent

  #14909 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Köszönöm a válaszát.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: gyökérkezelt fogra korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft