Gyökérkezelt fog v még sem?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23348 Reply
  Andi
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!Januárban gyökér kezelték a felső kisőrlő fogamat.Rá 1 holnapra a melle levőt át kellett tömnöm,mert allergiás lettem az amalgám tömésre.Mikor ez megtörtént 10 nappal utána tompa fájdalmat éreztem.Felhívtam a fogorvosomat,s röntgent javasolt.Igaz aznap reggel,vettem be Flektort,de csak a granulátumnak a negyedét,este 18 órakor volt a röntgen.Az orvosom úgy látta,hogy a gyökérkezelt fogammal van a baj.Kiszedte belőle a tömést,két napra nyitva is hagyta,utána ideiglenes töméssel betömte.Ennek már 5 napja,s azt vettem észre,hogy megint kezdem érezni a fájdalmat.Ön szerint ki kell húzni a fogam?Megeshet,hogy inkább az áttömött fogammal lenne a baj?Magam sem tudom,tanácstalan és elkeseredett vagyok!Köszönöm válaszát!

  #23349 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andi,
  ne essen kétségbe. Van, hogy a gyökérkezelés hosszadalmas folyamat. Amikor feszítő érzést érez ideiglenes tömés után, akkor a tömést a fogorvos el szokta távolítani, és a fogat ismételten nyitva hagyja pár napig. Szóba jöhet még antibiotikus kezelés is. Amennyiben kezelőorvosa úgy látta a röntgen felvételen, hogy a gyökérkezelt fog a panaszos, bízzon a megítélésében, és mivel a ideiglenes tömést követően is ott érez panaszokat, így véleményem szerint helyes a diagnózisa.
  Adjon időt a fogának. A gyökérkezelés elhúzódó folyamat is lehet, mire véglegesen is le lehet zárni a fogat. Vannak esetek melyeknél ez akár hónapokig is elhúzódhat.
  Kezelőorvosa a megfelelő protokoll szerint jár el, és nyilvánvalóan foga megmentése a célja. Ne aggódjon bízza rá nyugodtan a döntést.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog v még sem?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft