gyökérkezelt fog nyomásra fáj

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11634 Reply
  Réka
  Vendég

  Tisztelt Fogászat!

  5 napja voltam gyökérkezelésen, szedtem antibiotikumot is, mert eléggé gyulladt volt a fogam. Sajnos azonban most nyomásra nagyon érzékeny , pedig elvileg már nincs benne ideg. Ha például eszek és ráharapok egy ételdarabra, akkor fáj, egyébként egyáltalán nem. Ez normális? Mennyi idő, amíg teljesen elmúlik a fájdalom?

  #11639 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Réka!

  Igen, ez lehet teljesen normális, pláne ha a fog korábban gyulladásban volt. Még 1-2 hétig nem kell aggódnia, valószínűleg csak lassan fog megnyugodni a fog és körülötte lévő szövetek. Rágni a másik oldalon kellene, de a fogmosásnál nem szabad elkerülni ezt a részt. Kitartás. 🙂
  Üdvözlettel, Vdent

  #27531 Reply
  Solymosi Viktorné
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Gyökérkezelésre járok, éppen nem a legkedvesebb orvos nőhöz. Annyira fáj, hogy kértem injekciót. Miután kiment a hatása, olyan érzésem van, hogy konkrétan nem tudom összezárni a rágó fogam, annyira fáj nyomásra. Éreztem mikor tekergette a tűt benne, hogy nyomja lefelé a fogam, de sajnos itt ennél a fogorvosnál nincsen szavam. Érdeklődni szeretnék, hogy lehet a nyomástol hogy rnnyire fáj, hogy le tudnám kaparni a falat. Már probáltam másik fogorvoshoz menni, de állítólag ilyen kezelésnél ahoz kell menni aki elkezte.
  Várom válaszát bizakodva!
  Köszönöm Solymosi Hajni

  #27538 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Solymosi Viktorné
  Amennyiben nem elégedett a kezeléssel nyugodtan választhat másik orvost. A fájdalmat véleményem szerint inkább a fog gyulladása okozza, melyre antibiotikus kezelést javasolnék.
  Üdvözlettel:

  #28422 Reply
  Dorina
  Vendég

  Tisztelt fogorvos!Én pénteken kihúzattam a bölcsesség fogaim.szombatra megduzzadt az az arcom elől az első fogamtol ami elvileg már vagy 2 éve gyökérkezelt.mi lehet az oka a gyulladasnak?

  #28431 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dorina,
  Diagnosztikai és fogászati vizsgálatot javasolnék, látatlanban nagyon nehéz segítséget nyújtani. Lehet a bölcsességfog eltávolítás is az oka, vagy egy gyulladásról van szó, de ennek tényleges diagnózisához vizsgálatra van szükség.
  Üdvözlettel:

  #34463 Reply
  Névtelen
  Inaktív

  Kedves Doktor úr/Doktor nő!
  Kb egy hónapja gyökér kezelték, a felső kettes fogam. A fogorvosom minden lépést végig járt vele, kb 3x rakott bele gyógyszert, hogy biztosra menjünk. Azonban nyomásra egy picit még mindig érzékeny. Evésnél, rágásnál egyáltalán nem érzékeny, csak ha az ujjammal megnyomom akkor. Visszamentem vele a fogorvosomhoz, aki megkocogtatta a kezelt illetve a mellette lévő fogakat is, úgy semmi probléma nem volt velük, azt mondta a fogorvosom nincs okom aggodalomra, normális az enyhe érzékenység.
  Valóban nincs okom az aggodalomra?

  #34474 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Horvathviv,
  Az érzékenység ennyi idő elteltével már vizsgálatot indikál. Érdemes diagnosztikai felvételt készíteni, és esetleg a fogtömés magasságát vizsgálni. Ezen túl akar a gyökércsúcson is lehet elváltozás, melynek kezelése szükséges.
  Üdvözlettel

  #43824 Reply
  Nóra
  Vendég

  Kedves Doktor Úr /Doktor Nő!
  Március 17-én gyökérkezelték a bal felső szemfogamat, majd ápr. 19-én véglegesen lezárták(2 tisztítás, fertőtlenítés, stb) . Előtte készült panoráma rtg, negatív, de szedtem dalacint, mert eleve fájt a fogam,(melegre nyilallt) úgy mentem már az első kezelésre. A fog a lezárás óta harapásra nem, de meleg étel – ital fogyasztásra most is belenyilall. Visszamentem, ct készült, negatív. Adott neki az orvos 2 hét haladékot, tnap újabb panoráma, negatív. Azt mondta várjunk 2hetet,hátha letisztul, ha nem, resectio. Ez a fogam híd alatt van, és félek elvesziteni. Mit gondol, van esély, hogy rendbejön? (10 éve az első kettőt gykezelték, azokkal majdnem 1 évig kínlódtam, de ott nem volt meleg érzékenység csak gyökércsúcsi fájdalom. Ott is felvetődött a resectio, de elmaradt, a fogak tünetmentesek lettek.) Köszönöm válaszát!

  #43985 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nóra,
  Amennyiben egy fog ennyire problémás, javasolt a probléma további keresése. Rezekció indokolt esetben lehet megoldás a problémára, többnyire akkor, ha a gyökércsúcson elváltozást lát a szakorvos, mely a gyökérkezelés és antibiotikus terápia ellenére sem vált kezelhetővé.
  A rezekció a fog utolsó lehetősége. Érdemes minden lépést alaposan megfontolni, és egyeztetni kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

  #44115 Reply
  Krisztina
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktorúr!

  Hónap elején jobb felső hátsó fogamat gyökérkezelték. Egy ülésre mindent megcsinált a fogorvosom. Volt benne némi fertőzés is.
  Minden jól ment, de nyomásra még mindig érzékeny. Nem fáj, nem nyilal bele. Inkább olyan érzés, mintha egy „idegen fog” lenne ott. Nem tudom jobban elmagyarázni milyen érzés. Inkább úgy kérdezném; normális ha ennyi idő után is furcsának érzem a fogat?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Krisztina

  #44138 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  A probléma meghatározásához diagnosztikai és szájüregi vizsgálatra lenne szükség, melynek kiértékelését követően határozható meg a diagnózis. Javasolnám keresse fel panaszával kezelőorvosát.
  Üdvözlettel:

  #44509 Reply
  Kepes-Molnár Nóra
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő,
  szerdai 3. gyökérkezeés után péntek estétől szedem az antibiotikumot és fájdalomcsillapítót napi háromszor, így elviselhető a fájdalmam.
  A dagadás a lágy részeken némileg már visszahúzódott, az ínyem továbbra is érzékeny a kezelt fog környékén.
  A kezelt fogam viszont kissé kiemelkedett a mellette lévő fogak frontvonalából, és tapintásra a kezeléstől kezdve feszül.
  Szeretném elmondani, hogy a gyökérkezelést úgy tervezte korábban a doktornő, hogy előtte ellenőrzi az állapotát (Rtg.), erre azonban nem került sor. A kezelés elején a 19,4 mélységet mért, többször nem mérte, a tágítás a végén 3,4-re diktálta. (lehet a számok nem teljesen pontosak) A beavatkozás tehát kontroll nélkül zajlott.
  A tágítást követően a beavatkozás közben egy tompa fájdalmat éreztem, aztán a fájdalomcsillapítás ellenére elöntötte egy forró égető érzés a kezelt fogam környékét. (azt gondoltam akkor, hogy a kezelő anyag átfolyt a védőgumin)
  A zsibbadás elmúltával ez az érzés tompult, de nem múlt el. Nem tudom, hogy a gyulladás belobbanásával ez összefüggésben van-e.
  Már volt párszor gyökérkezelésem, de ilyen érzés még soha nem kísérte.
  (Amit laikusként tippelek, hogy a csontüregbe hatolt a fúrás, és a gyógyszeres tömés oda befolyt.)

  A fogam nem akarom elveszíteni, mit a javaslatuk?
  Előre is köszönöm a választ!

  #44673 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nóra,
  Az ilyen mértékű gyulladás tünetei elég szélsőségesek. Az ön által leírt értékek nem feltétlen jelentik, azt amire ön gondol.
  Az egyik szám vélhetően a csatorna hosszára a másik pedig átmérőjére utal, melyet a műszer/vagy a kezelőorvos a folyamat alatt folyamatosan kontrollál. Az antibiotikum hatásának kifejtéséhez minimum 72 óra szükséges, esetenként megismételendő.
  Kezelőorvosa szintén fogának megmentésére koncentrál, mely jelen gyulladás miatt koránt sem egyszerű, hosszabb kezelést igényel.
  Javaslom a következő kontrollvizsgálat alkalmával egyeztessen kezelőorvosával a lehetőségekről
  Üdvözlettel:

  #45168 Reply
  Krisztina
  Vendég

  Tisztelt doktornő! Jobb hátsó örlőfogamat idáig 6x gyökérkezelték. 5x egy „normál” doktornő, most 4 napja pedig egy igazán neves profi fogorvos. Eleve 2 hónapja mikor elmentem a fogászatra annyi volt a panaszom hogy idegennek éreztem a fogamat mikor haraptam. Feltárta azt mondta a doktornő nem elég már a tömés. Az első 2 gyökérkezelést injekció adása után csinálta, de a harmadiktól már anélkül. Gyökérkezelések között panaszom nem volt, maximum ha a nyelvemmel vagy az ujammal lenyomtam érzékeny volt. A 4. gyökérkezelés után a röntgen szerint sikerült a kezelés, de mikor beletette a tűt nagyon fájt. Újra tett bele gyógyszert és a szokásos ideiglenes tömést, és azt mondta most 2 hetet várjunk. Igenám, de pár napra rá egy olyan 10/3 fájdalom kezdett jelentkezni evés után, de ha megmostam a fogamat elmúlt. Na ekkor vissza mentem, és a „profi doktorúr” kezelt. Ő is állította az a fogam nem fájhat, így ujra gyökérkezelte és megkaptam a végleges tömést illetve a mellette lévő régi amalgán tömést kicserélte fehér tömesre, plusz az inyem mellett a gyökérkezelt fogam melletti fogamat is megcsiszolta és betömte. Mikor az érzéstelenítés hatása elmúlt a falat le tudtam volna kaparni, de gyógyszerrel simán elviselhetető volt. Rá 3 napra azaz most éjjel ugy keltem hogy iszonyatosan fájt a fogam teljesen a fulemig felsugárzott a fájdalom illetve le az állkapcsomba is. Mit gondol ez mennyire normális és mit lehetne csinálni? Rettegek visszamenni, félek az újbóli felnyitástól és az utána járó fájdalomtól. Köszönöm szépen a válaszát

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
Hozzászólás: gyökérkezelt fog nyomásra fáj
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft