Gyökérkezelt fog fájdalom

 • This topic has 3 hozzászólás, 1 résztvevő, and was last updated 1 week, 4 days telt el by Krisztina Kaprinai.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48148 Reply
  Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

  Kétszer is gyökértömött fogam, jobb felső, közvetlenül a bölcsesség fogam előtt, nyomásra begyullad, fáj, és az ínyemen egyfajta tasak képződik ilyenkor, ami hosszú és fájdalmas napok után múlik csak el. Nem is mindig teljesen. Van amikor a tasak jelen van, de nincs fájdalom. Az alsó és a felső fogsorom sem tudom ilyenkor egymáshoz zárni. Azt hozzá kell tennem, hogy sajnos emiatt képtelen vagyok az érintett oldalamon rágni, mert akkor a legkisebb nyomásra, azonnal begyullad és feszíteni, fájni kezd. A jelenség már nagyon régóta fennáll, és nem igazán tudom hová forduljak vele, de már az őrületbe kerget. Az első gyökérkezelés után közvetlenül kezdődött a probléma, majd visszamentem a fogorvosomhoz, aki újra kitisztította, gyógyszeres tömést is kaptam, majd újra betömte a gyökereit, majd ideiglenes, azután végleges tömést készített. Mindezt röntgenképen is ellenőrizte, meg is mutatta nekem. Amikor kitisztította az első gyökértömést, néhány napig szabadon hagyta, na akkor voltam igazán felszabadult, mert teljesen tünetmentes volt. Mintha nem is lett volna ott fogam.
  Szóval, jó lenne tudni, hogy mitévő legyek, van-e ennek fogmentő megoldása a továbbiakban is még, vagy mi az a legjobb állapot számomra, ami fájdalom és tünetmentessé teszi az életem az ügyben.

  Válaszát várva, köszönettel,
  Zoltán

  #48149 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán!

  Látatlanban nehéz precíz választ adni, de a leírtak alapján vélhetően továbbra is gyulladásban van az érintett fog, ezért javasoljuk CT felvétel készítését, mellyel pontosabban meghatározható a probléma forrása. Vélhetően további gyökérkezelésre van szükség a panaszok végleges megszüntetéséhez.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48152 Reply
  Zoltan
  Vendég

  Köszönöm a gyors és segítőkész válaszát!

  #48546 Reply
  Krisztina Kaprinai
  Vendég

  Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

  Tegnap voltam gyökérkezelésen, a felső jobb oldali metszőfogamat kezelték. Már egy kicsit be volt gyulladva amikor elmentem vele orvoshoz. Meg is csinálta, nem volt vele gond, gyógytömést kaptam. Kibírtam a napot fájdalomcsillapítóval és enyhe fájdalmakkal. De körülbelül olyan 4 óra után annyira erős lüktető fájdalmat éreztem a fogamban, hogy azt elmondani nem tudom. Ha elölről megkocogtatom a fogat nem fáj, de ha hátulról ahol a tömés van ott érzem hogy elég érzékeny és onnan indul a fájdalom.
  A kérdésem az lenne, lehet hogy rosszul tisztították meg a fog belsejét és azért kínoz ez a lüktető fájdalom, vagy ez a kezelés másnapján esetleg normális a gyógytömés után?

  A választ előre is köszönöm!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft