Gyökérkezelt fog fájdalom

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48148 Reply
  Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

  Kétszer is gyökértömött fogam, jobb felső, közvetlenül a bölcsesség fogam előtt, nyomásra begyullad, fáj, és az ínyemen egyfajta tasak képződik ilyenkor, ami hosszú és fájdalmas napok után múlik csak el. Nem is mindig teljesen. Van amikor a tasak jelen van, de nincs fájdalom. Az alsó és a felső fogsorom sem tudom ilyenkor egymáshoz zárni. Azt hozzá kell tennem, hogy sajnos emiatt képtelen vagyok az érintett oldalamon rágni, mert akkor a legkisebb nyomásra, azonnal begyullad és feszíteni, fájni kezd. A jelenség már nagyon régóta fennáll, és nem igazán tudom hová forduljak vele, de már az őrületbe kerget. Az első gyökérkezelés után közvetlenül kezdődött a probléma, majd visszamentem a fogorvosomhoz, aki újra kitisztította, gyógyszeres tömést is kaptam, majd újra betömte a gyökereit, majd ideiglenes, azután végleges tömést készített. Mindezt röntgenképen is ellenőrizte, meg is mutatta nekem. Amikor kitisztította az első gyökértömést, néhány napig szabadon hagyta, na akkor voltam igazán felszabadult, mert teljesen tünetmentes volt. Mintha nem is lett volna ott fogam.
  Szóval, jó lenne tudni, hogy mitévő legyek, van-e ennek fogmentő megoldása a továbbiakban is még, vagy mi az a legjobb állapot számomra, ami fájdalom és tünetmentessé teszi az életem az ügyben.

  Válaszát várva, köszönettel,
  Zoltán

  #48149 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán!

  Látatlanban nehéz precíz választ adni, de a leírtak alapján vélhetően továbbra is gyulladásban van az érintett fog, ezért javasoljuk CT felvétel készítését, mellyel pontosabban meghatározható a probléma forrása. Vélhetően további gyökérkezelésre van szükség a panaszok végleges megszüntetéséhez.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48152 Reply
  Zoltan
  Vendég

  Köszönöm a gyors és segítőkész válaszát!

  #48546 Reply
  Krisztina Kaprinai
  Vendég

  Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

  Tegnap voltam gyökérkezelésen, a felső jobb oldali metszőfogamat kezelték. Már egy kicsit be volt gyulladva amikor elmentem vele orvoshoz. Meg is csinálta, nem volt vele gond, gyógytömést kaptam. Kibírtam a napot fájdalomcsillapítóval és enyhe fájdalmakkal. De körülbelül olyan 4 óra után annyira erős lüktető fájdalmat éreztem a fogamban, hogy azt elmondani nem tudom. Ha elölről megkocogtatom a fogat nem fáj, de ha hátulról ahol a tömés van ott érzem hogy elég érzékeny és onnan indul a fájdalom.
  A kérdésem az lenne, lehet hogy rosszul tisztították meg a fog belsejét és azért kínoz ez a lüktető fájdalom, vagy ez a kezelés másnapján esetleg normális a gyógytömés után?

  A választ előre is köszönöm!

  #48645 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina!
  Gyökérkezelés után valóban tapasztalhat némi fájdalmat, mivel azonban még nem a végleges tömés került a fogba, és a kezelés folytatódni fog, mindenképp javasolt az újbóli ellenőrzés. Amennyiben ellátogat fogorvosához a következő időpontra, mindenképp jelezze a problémát, ő tudja majd ellenőrizni a fog állapotát.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #49056 Reply
  Magdolna
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni.
  Rendszeresen járok fogorvoshoz, 20 éve ugyanoda, kb. 10 éve ugyanahhoz az orvoshoz. Soha hasonlóan sem jártam, a kétségbeesés maximális fokán vagyok. Az idei kontrollon egy régebbi tömés egy hátsó fogon javításra szorult, teljesen panaszmentes volt a fog, gombostűfejnyi szuvasodás látszott a tömés mellett.(röntgen szerint sem volt alatta gyulladás.) Ezt javította, tömte az orvosom, nem volt semmi gond két napig, majd elkezdődött egy lüktető, sajgó fájdalom, melyet 6 napig tudtam tűrni, napi 2-3 fájdalomcsillapító mellett, remélve, hogy a tömés okozta trauma miatt van és majd megnyugszik a fog. Nem így történt, visszamentem, gyökérkezelés kezdődött. Nem tudom, hány injekciót kaptam végül, de már úgy éreztem úgy zsibbad mindenem, hogy nem is érzem a fejem, azonban a fog tovább sajgott.(emiatt most még fáj az arcom, érzékeny még talán az állkapocs csontom is kívülről a szúrások miatt) Volt már egy gyökérkezelésem korábban, akkor semmit sem éreztem, de most olyan elviselhetetlenül fájt, hogy felnőtt létemre alig tudtam a sikítást visszatartani, két nappal később sem tudom ezen túltenni magam. Amennyire képes voltam az elhangzottakra figyelni, 3-4 csatorna van, ebből szerintem min.kettő biztosan sikeresen tisztítva lett, mert ott már a végén csak a turkálást éreztem, de szerintem egyet nem tudott befejezni, mert ott már az ájulás szélén voltam. De olyan állapotban voltam, hogy már nem tudtam figyelni az elhangzottakra, került bele gyógyszer és lezárta ideiglenesen. Úgy emlékszem azt mondta, hogy még 1-2-3 napot lehet picit érzékeny a fog, kaptam flector port.
  Eltelt 24 óra, majd a flector bevétele után kb. 6 órával estére megfájdult, a korábbinál azért jóval enyhébb, de egyértelmű lüktetést éreztem. Ez még elfogadható, normális reakció, hiszen nyilván gyulladásban van ott a gyökércsatorna? Minden percben mikor érzek egy apró nyilalást, pánikba esem, hogy mi fog történni.(éjjel tudtam aludni és ma még nem kellett bevennem semmit.) Az teljesen kizárt, elképzelhetetlen, lehetetlen, hogy még egyszer annak a fájdalomnak kitegyem magam, ami most ért a gyökérkezelésnél. Hogy lehet az, hogy mindenhol azt olvasom, hogy egyáltalán nem fájhat, én pedig életem legszörnyűbb fájdalmát éltem át? (pedig higgye el történtek már velem fájdalommal járó dolgok) Miért nem hatott a sok lidocain, adrenalin, meg még valami B betűs? Most, ha visszamegyek a kezelés befejezésére újra ez fog történni?
  Mit tegyek, mit tehetek, mi lehet a gond ezzel a foggal? (most sem látszik semmi kívülről, nem dagadt az arcom, nem piros az íny, nincs genny, stb.)

  Köszönöm szépen a válaszát!

  #49062 Reply
  Lídia
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/ Doktornő!
  Van két gyökérkezelt fogam, jobb alsó 6os és jobb felső 6os. A felsőt véglegesen le is zárta a doki, viszont az alsót nem tudta rendesen kitisztítani, s végül a tű is beletört. Egy igazán pici darab a végéről. Így belerakott egy ideiglenes tömést, mondván júniusba folytatjuk a kezelést (akkor járok legközeebb Magyarországon). 2 napja ez az alsó fogam, amibe beletört a tű, elkezdett fájni. Mára már a felső gyökérkezelt fogam is megfájdult. Múlt héten elkaptam a korona vírust is, amitől több helyen éreztem fájdalmat a testemben. Összefüggésben lehet ezzel? Illetve lehetséges az, hogy az alsó fogam miatt érzek fájdalmat a felső fognál is?
  Válaszát előre is köszönöm

  #49065 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lídia!

  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy mi okozza a fájdalmat. Javasoljuk, hogy ha fokozódna vagy állandósulna a fájdalma, akkor még június előtt látogasson el egy fogászatra, ahol röntgenfelvétel is készíthető az érintett területről.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #49066 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Magdolna!

  Vélhetően erős gyulladásban volt a gyökérkezelésre szoruló fog, ilyen esetben előfordulhat, hogy az érzéstelenítő anyagok nem képesek maradéktalanul kifejteni a hatásukat.

  Reméljük, hogy sikeresen és fájdalommentesen sikerül befejezniük a kezelést, mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #49093 Reply
  Réka
  Vendég

  Üdv!
  4 hete kezdték az egyik fogam gyökérkezelését, csak tömést akartunk cserélni panaszmentes voltam, de annyira közel volt a foggyökér mikor kifúrta, hogy úgy érzékelte muszáj gyökér kezelni. Azóta minden héten voltam 1 tisztításon, csak ideiglenes töméseken gyógyszerrel alatta, röntgenezték nem találtak semmi érdemleges problémát, a fogban elvileg nem maradt ideg, mert már érzéstelenítő sem kell a tisztítás során meg nem érzek semmit amikor kezeli, viszont a gyulladás nem akar csillapodni miután ideiglenesen lezárja. Most antibiotikumot kaptam, 3. napja szedem és iszonyatos erős feszítő fájdalmaim vannak ma ismét. A fogam belsejéből sugárzik ki, mintha szét akarna robbanni, amit csak a fájdalomcsillapító enyhít, kívül hiába nézem teljesen ép, az ínyem is normális színű nincs megdagadva. Attól félek valamit elrontottak, hogy ennyire nem akar gyógyulni 4 hét után, viszont máshol nem akarnak fogadni, mondván fejezze be az aki elkezdte, én pedig már nem igazán bírom ezt a fájdalmat 🙁
  Mit tanácsol? Köszönöm szépen a választ!

  #49110 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka!

  Mi is ugyanazt tudjuk tanácsolni, hogy fejezze be ott a kezelést, ahol elkezdték, hiszen az a fogorvos ismeri az Ön egyedi esetének részleteit, a röntgenfelvételt, a fog aktuális státuszát. Mivel még csak ideiglenesen van a fog lezárva, folytatható a gyökérkezelés, amennyiben az szükséges.
  Mindenképp továbbra is tájékoztassa fogorvosát, hogyha panaszai nem szűnnek, hiszen a fog lezárása csak panaszmentesen lehetséges.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #49159 Reply
  Molnár Mária
  Vendég

  Tisztelt Doktornő!
  Múlt héten szerdán gyökérkezelték a fogamat, majd tegnap is. Sajnos gyulladt és cisztás volt az első alkalomnál. Tegnap is volt genny. Az orvos azt ajánlotta, hogy ha továbbra is feszít akkor holnap menjek el újból. A problémám az, hogy péntek hajnalban elrepülök bő 1 hétre. Most egy kicsit érzem a fogamat illetve inkább a fogínyemet. Attól tartok, hogy a repülőgéptől rosszabb lesz, ha kb. 12-15 órával felszállás előtt megint megpiszkálják. Nem tudom mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm

  #49174 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mária!

  Mivel kezelőorvosa ismeri a fog aktuális státuszát és a gyulladás mértékét, kérjük, hogy vele konzultáljon az utazásról illetve az azt megelőző kezelésről!

  Minden jót kívánunk !

  #49241 Reply
  Bianka
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  35 éves vagyok, kicsit panaszos fogakkal. Genetika is sajnos, de gyermekkoromban elhanyagoltam az alapos tisztítást, így ahol rések vannak a fogaim között, azok lassan kilyukadtak, a tízes-húszas éveimben tömni kellett, majd pár fogamat gyökérkezelni. Egyébként teljesen egészséges vagyok, 10-15 éve már nagyon alaposan tisztítom a fogaimat, de úgy érzem hiába. Az elmúlt fél évben 3 fogamat kellett kihúzni (bal és jobb felső második kisőrlő, bal alsó első nagyőrlő) mert nagyon begyulladtak. Ezek már gyökérkezelt fogak voltak és röntgenen látszott a gyökércsúcsnál gyulladás. Mivel babaprojekten vagyunk, a fogorvos nem javasolta a rezekciót és antibiotikumot sem ír fel (utóbbit nem tudom, hogy emiatt-e) Ráadásul a kihúzott fogak melletti fogaimra is átterjedt a gyulladás és azokat gyökérkezelni kellett. Most küzdünk még a bal alsó második nagyőrlő fogamért, nagyon sokáig tisztult, szabadon volt, majd ideiglenes tömés volt benne kb 1 hónapig, mert harapásra fájdalmat érzek. Most megkapta a végleges tömést, de még mindig fáj néha-néha, nem igazán tudok rá enni keményet. Lassan 3 hónapja kezelik. Nem akarom ezt a fogam is elveszíteni, mert akkor már híddal sem lehet pótolni a hiányokat, az implantátum pedig ha jól tudom jóval bonyolultabb, időigényesebb folyamat. Ráadásul a röntgenen látszik a jobb második nagyőrlő (gyökérkezelt) fog alatt is gyulladás, de az nem okoz tüneteket, azt mondta az orvos, addig nem bántjuk. Nem tudom, hogy ez a hirtelen fél éven belül történt gyulladások nem függenek-e össze? Nem lehet, hogy valamilyen baktérium van a szervezetemben és gyógyszer kellene rá? A fogorvos nem mond semmit, csak kezeli, ha továbbra is fáj, kihúzza. Ennyi idősen ez nekem elég nagy trauma, ráadásul félek, hogy a babaprojektet is befolyásolja az állandó stressz emiatt.
  Nagyon köszönöm javaslatát, válaszát!

  #49272 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bianka!

  Elmondása alapján a fogorvosa próbálja megmenteni a fogait, és amennyiben arra van lehetőség, nyilván ezt az utat kell választania. Mi nem ismerjük a szájüreg státuszát, a fogak állapotát, az esetlegesen meglévő gyulladásos folyamatokat, így nem tudunk konkrét javaslatot tenni Önnek a panaszok megszüntetése érdekében. Amennyiben másodvéleményre van szüksége, forduljon rendelőnkhöz bizalommal!
  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft