gyökérkezelt fog fáj

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11281 Reply
  Nagy Tamásné
  Vendég

  Tisztelt Fogászat! Nemrégen jártam egy orvosi rendelőben ahol gyökérkezelték, kiidegelték a fogamat. Be is tömték és akkor kezdődtek a bajok, mert az addig panaszmentes fogam azóta fáj és érzékeny. mit lehet tenni? nem szeretném kihúzatni. Üdv, Nagy Tamásné

  #11282 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Hölgyem!

  A fájdalom érzetet nem a kezelt fog okozza, hanem a fogágy amiben a fog ül. Előfordulhat még un. fantomfájdalom, amikor úgy érezzük, mintha a fogunk fájna. ha tartósan fenn áll a fájdalom, az valamilyen gyulladásra utal, melyet kezelni kell. Mindenképpen javaslom a fogorvos ismételt felkeresését a panasszal. A fog eltávolítása sajnos egy lehetséges döntés, amelyet annak a szakembernek kell meghoznia, aki látja a fog röntgen felvételét. Mielőbbi gyógyulást kívánok Önnek. Amennyiben személyesen is segítségére lehetek, időpont kérés lehetséges hozzám, a 279-1185, vagy a 70/770-6544 számokon, vagy itt: http://villanyident.hu/fogaszati-idopontkeres

  Tisztelettel, Dr. Kalmár Lajos

  #11544 Reply

  Tisztelt fogászat!
  Tavaly október óta jártam,járok fogászatra egy bal alsó 6-os foggal. Az én kérésemre,gyökérkezelés történt. Elméletileg minden rendben lenne mostmár,ha nem lenne nagyon érzékeny a fog,a tömés,vagy nem is tudom mi?????? Normál esetben nincs semmi gond,de ha hideg ,vagy meleg kerül „oda” akkor villámszerűen hasít bele a fájdalom,ami eltart 2-3 napig. De ha naponta jön a meleg,hideg akkor nem marad abba a tompa,sajgó fájdalom. Kérnék tanácsot mi legyen,mert nagyon lélekromboló már.

  Köszönettel Róbert

  #11558 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Tisztelt Ráday Róbert!

  Köszönjük érdeklődését.
  A röntgen felvétel alapján nem látható gócos gyulladás, ami indokolná a fog érzékenységét, illetve a fájdalmat.
  Javasolt a gyökértömés felülvizsgálata, de még az is elképzelhető lehet, hogy a mellette lévő élő fog okozza a panaszokat.
  Egy személyes konzultációt javasolnék Önnek mindenképpen. Időpontot a fogászatunkra is egyeztethet email-en, vagy telefonon keresztül. Mielőbbi gyógyulást kívánok Önnek!
  Üdvözlettel:
  Villányi Dent

  #11563 Reply

  Tisztelt fogászat!

  Köszönöm a választ!

  Érdeklődnék,hogy a személyes konzultáció mit tartalmaz,illetve mennyibe kerül?
  Sajnos most is fáj a fog,már 4-5 napja,és nem akar múlni. Éjszaka nincs gond vele,tudok nyugodtan aludni. A bal alsó 7-es fog kb 10 éve volt gyökérkezelve. A 6-os foggal,már 2 évvel ezelőtt is gond volt,de akkor egy tömés,és a dalacin megoldotta. Tavaly októberben kissé kilyukadt a fog,és ismét betömték.De azóta is fáj, még így is gyökérkezelten.

  Köszönettel Róbert

  #11564 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Tisztelt Ráday Róbert!

  A konzultáció ingyenes, mely a szájvizsgálatot, írásos kezelési tervet/árajánlatot tartalmazza.
  Amennyiben indokolt újabb felvétel készítése, akkor a kis röntgen (egy fogról) 1600Ft-ba kerül, a panoráma röntgen pedig 5000Ft-ba.
  Javasoljuk, hogy Gulics Ákos doktor úrhoz kérjen időpontot, a röntgenfelvételét is ő véleményezte. A doktor úr hétfőn, szerdán és pénteken rendel, 15-től 21 óráig.
  Reméljük a személyes konzultáció során lesz megoldás a problémájára és a segítségére lehetünk Önnek.

  Üdvözlettel:
  Villányi Dent

  #11640 Reply

  Tisztelt Fogászat, Gulics Ákos Doktor úr!

  Szeretnék azután érdeklődni,hogy a röntgen képes kimutatni azt,ha egy gyökér kezelt fogban,még maradt e ideg?
  Illetve,hogy a csont fájhat e?
  Ha bármilyen fájdalomcsillapítót beszedek,sajnos semmi nem használ a gyökér kezelt fogra. Ez normális?

  Használom a sensodyne fogkrémet,és várom a jó hatást. Remélem jó lesz!

  Köszönöm előre is a választ,és a Doktor úrnak is!

  Róbert

  #11643 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Róbert!
  A doktor úr újra megvizsgálta a röntgen felvételt, és sajnos nem lát semmilyen olyan gyulladást/elváltozást, ami indokolná ezt a fájdalmat.
  Ideg biztosan nem maradt a fogban. A doktor úr azt mondta, hogy elképzelhető állkapocs izületi probléma is, így lehet, hogy nem is fogprobléma áll a háttérben.
  (Minden esetre felkereshet egy gyökérkezelés specialistát is, aki eltávolítaná a gyökértömést és újra betömné, mert lehet még tökéletesíteni azt a gyökértömést, de ehhez specialista kell. Illetve érdemes lehet visszamenni a panasszal oda a hol a gyökértömés készült és garancia keretében végleges megoldást kérni. A sensodyne fogkrém nem nyújt megoldást a már kialakult fogászati panaszokra, bár hatásos a fogérzékenység esetén.
  Üdvözlettel, Vdent recepció

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: gyökérkezelt fog fáj
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft