Gyökérkezelt fog érzékenysége

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #45057 Reply
  Molnár Eszter
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
  Egy nagyon régóta problémás fog miatt teszek fel kérdést.
  A fogam a bal fent 6-os, immáron gyökérkezelt, inlay-vel lezárt fog. Amit később gyökércsúccsal is kellett resecálni, mivel volt rajta egy nagy ciszta, ami betakarta a fél bal arcüregemet.
  A fogat először kb 15 éve tömték be, úgy 5 éve volt a gyökérkezelés és arra rá fél évre a szájsebészeti műtét. Amely a ciszta eltávolításából és a györkércsúsz resectióból állt.
  Hosszú ideig panaszmentes voltam. De úgy 1-2 éve bizonyos időszakonként érzem a fogat. Nem fáj, nem érzékeny ha alulról megkocogtatom, de vannak furcsaságok körülötte. Pl most egy megfázásban vagyok (hurutos köhöges, orrfolyás) és ha beütöm véletlen fejem, vagy nagyobbat lépek azon az oldalon, akkor mintha meglüktetne benne valami, sajnos ennél pontosabban nem tudom leírni az érzést. És ezekben a pillanatokban ezt csak ebben a fogba érzem. Az imént a 2,5 éves gyermekem pl nekemdőlt és összekoccant a fejünk, megint éreztem, de csak azt az egy fogaty A a bal szemem is szokott néha dörzsöléskor fàjni, amit nagyon úgy sejtem a fog okoz. Mivel mikor begyúlladt akkor is okozott ilyen panaszt. Már 2x is megnézettem az elmúlt 2 évben. Készült ultrahang (pár hónapja) és ct is (utóbbi 3 éve) de nem látszik rajta gyulladás. Pedig ezek az érzetek korábban is előjöttek már. Szerintem ez nem jól van így, de az orvosom nem lát problémát és hallani sem akar húzásról.
  Mit javasolnának nekem?

  Előre is köszönöm,
  Molnár Eszter

  #45257 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter!
  A panaszos fog kivizsgálásához mindenképp CT felvétel készítésére van szükség. Amennyiben másodvéleményre van szüksége, kérjük forduljon hozzánk bizalommal a 06 80 111 000 telefonszámon, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
  Jó egészséget kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog érzékenysége
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft