gyökérkezelt fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17237 Reply
  nagy diána
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  A problémám a következő: kettő darab gyökérkezelt fogam van, az egyik felső négyes illetve a mellette lévő ötös. Az ötöst már egy éve kezelték, míg a négyes kezelése másfél hónapja kezdődött (gyulladt állapotban volt, a gyökércsúcs is,feldagadt arcom és kaptam antibiotikum kúrát), aztán az orvosom a gyökércsatornákat kitisztította, tömte, stb, teljesen kész állapotba nagyjából 2 hete került a fogam. Tegnap sajnos elkezdett fájni mindkettő, inkább csak tompán, főleg rágás közben, illetve főleg a fogak feletti íny, ami nyomásra érzékennyé vált. Talán egy kicsit fel is van dagadva az orrcimpám és a felső ajkam közötti rész, illetve szemmel láthatóan pulzál, lüktet ez a terület. Sajnos a fogorvosom szabadságon van egészen jövőhétig, a körzeti orvossal pedig több rossz tapasztalatom is volt. A fájdalom nem vészes, de attól félek, hogy valami komolyabb gond lehet, akkor viszont mindenképpen keresnék egy másik magánrendelőt. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

  #17239 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Diána!

  valószínűleg a frissen kezelt fog okozza a galibát, de egy rtg alapú vizsgálattal feltárhatók az okok. Sajnos amíg nem néztünk rá addig valóban csak találgatni tudunk. Azonban ha elkezdjük a kezelést akkor a másik rendelő garanciája nem lesz érvényes várhatóan. Ezt kellene mérlegelnie Diána, hogy az orvosa érkezéséig elhúzható e a probléma gyógyszeres gyulladás és fájdalomcsökkentéssel. SZívesen állunk a rendelkezésére egyébként a lenti telefonszámok egyikén ha akuttá válik az eset és el lehet indulni hozzánk, el fogjuk látni Önt.
  Gyógyulást és kitartást kívánunk, üdv, Vdent

  #17269 Reply
  Irén
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  Nekem hasonló a problémám az előző kérdezőhöz. Egy hónapja el kezdett feszítve fájni bal oldalon a szemfogam utáni fog, illetve felette az íny. A fog érzékeny volt, rágni sem tudtam vele. Gyökérkezelték, ami 99%-ban megszüntette a problémámat, megkönnyebbültem. De néha-néha egy kis rágásra érzékenység maradt a fogban. Eddig nem sikerült lezárni a fogat emiatt. Tegnap voltam ismét tisztításon. Most éreztem a tisztítást, majdnem fájt is. Utána viszont annyira begyulladt megint a foggyökér, hogy Cataflamot kellett/kell, bevennem, hogy kibírjam. Ma visszamentem az orvosomhoz, aki felírt antibiotikumot, azt mondta ez lehúzza a gyulladást. Mivel röntgent nem csinált, ezért elmentem és csináltattam egy panorámaröntgent. Az másik orvos, amikor megnézte azt mondta, hogy igen, nagyon be van gyulladva a foggyökér, de a felírt antibiotikum segíteni fog, és nincs más teendő, mint amit a fogorvosom is mondott, hogy nyitva kell hagyni a fogat, és minden nap többször tiszta vízzel áttisztítani. Ehhez kaptam fecskendőt.
  Elnézést, hogy Önt is megkérdezem (a fogorvosom már nem lesz januárig), mennyi idő alatt fog hatni az antibiotikum? Eddig mindenféleképpen a fogmegtartásra koncentráltunk, de már annyira fáj, hogy nem lenne-e jobb kihúzni azt a fogat? Nem fogja-e roncsolni a csontot a gyulladás, főleg januárig (dec. 17-e van)? Érdemes-e megtartani ezt a fogat, ami nyitva van és mégis ennyire képes begyulladni, begennyesedni a foggyökér?
  Nem érzem, hogy genny ürülne a fogcsatornákból, hogy ürülne a váladék, és nem tud megkönnyebbülni a terület. (Nem érzem a jellegzetes ízt, szagot, amit a gyökérkezelés után éreztem, amikor megindult kifelé a genny. Sőt semmit nem érzek, hogy jönne a fogból.)

  Nem lehet, hogy ha most meg is mentenénk, akkor később is gondok lennének vele? Mert esetleg nem ehet teljesen kitisztítani?

  Mit tehetnék még én, hogy múljon ez a feszítő fájdalom?

  Köszönöm szépen a válaszát!

  Üdvözlettel: Irén

  #17280 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Irén, az elmondottakból azt gondolom, hogy gondosan és alaposan kezelik a fogát, de a gyökérkezelés nem mindig sikeres és nem mindig végződik a fog megtartásával. Az, hogy nem ürül már váladék a fogból, lehet jó hír is hiszen erre vártunk. Az antibiotikum két-három nap alatt hatni fog, elkezdi lehúzni a gyulladást, és várhatóan nem okoz az állcsontra is kiterjedő problémát január elejéig.
  A húzás kérdésében Önnek és a kezelő orvosnak közösen kell majd döntenie.

  A fog végleges letömésére akkor kerül sor amikor már teljesen panaszmentessé vált. Ha ez megtörténik, bízni lehet abban hogy a következő években nem lesz vele probléma.

  Sajnos nem lehet sok mindent tenni a fájdalom elkerülése érdekében, mint nagyon sűrűn átmosni és szedni a fájdalomcsillapítót, esetleg kívülről jegelni.

  Amennyiben a fájdalom nem szűnik és kibírhatatlanná válik, érdemes felkeresnie egy nyitva tartó rendelőt a közelben. Mi dolgozunk az ünnepek alatt is, jellemzően telt házzal, de ha bejön nem fogjuk elküldeni ellátjuk Önt.
  Gyógyulást kívánunk. Vdent

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft