Gyökérkezelt fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50776 Reply
  Balázsné Dobróczki Emese
  Vendég

  Tisztelt Cím!

  Bal alsó 7-es fogamat gyökér kezelték. Dec.13-án kaptam a végleges tömést. Két hét után elkezdett fájni, lüktet és feszít. Rágni nem tudok vele, kocogtatásra érzékeny.

  Mit tegyek?

  Köszönöm a választ!

  #50784 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese!

  Vélhetően a gyökérkezelés nem volt maradéktalanul sikeres, ezért a fog újbóli megnyitása lehet ajánlott, mely érdekében keresse fel fogorvosát! Látatlanban ennyit tudunk javasolni, egy röntgen-, vagy CT felvétel azonban mindenképp javasolt az újbóli kezelés előtt.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #50815 Reply
  Balázs
  Vendég

  Tisztelt Dr. Nő/Dr. úr!

  Gyökérkezelték ma az egyik fogamat, már tályogos volt az ínyem. Ami ezzel kapcsolatban aggaszt, az az, hogy az orvos gyökérkezelés után egyből maradandó töméssel zárta le a fogat, nem kell visszamennem. Gyökérkezelés előtt mondta, hogy vág egy kis nyílást az ínyen a tályog miatt. Ennyi volt a kezelés. Mindenhol azt olvasom, hogy vissza kell többször is menni gyökérkezeléskor, nem elég egy alkalom. Illetve pukli is maradt az ínyemen, tehát nem múlt el a tályog sem, bár valamennyi genny biztos távozott, mert elég keserű ízt éreztem gyökérkezelés közben. Próbáltam kérdezgetni az orvost, hogy nem-e kell akkor visszajönnöm, mondta, hogy nem, illetve, hogy a tályog is majd elmúlik. Nem akartam tovább erősködni, hiszen ő az orvos, de érzem, hogy ennyivel nem fogom megúszni. Már most érzékeny, ha megnyomkodom a fogat, bár még csak pár óra telt el a kezelés óta. Kérdésem, hogy Önnek mi a véleménye az egész kezelésről? Várható, hogy vissza kell majd menjek az orvoshoz?

  Köszönöm a választ!

  #50821 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Balázs!

  Amennyiben a fog panaszos lesz (fájdalom, duzzanat, stb.) mindenképp szükséges a fog újbóli megnyitása és kezelése. Látatlanban ennél többet nem tudunk javasolni (CT felvétellel részletes képet kaphatnánk a fog állapotáról, mely alapján megállapítható lenne, hogy szükséges-e további kezelés).

  Sikeres gyógyulást kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft