Gyökérkezelt fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16860 Reply
  Sienna
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Nemrégiben az egyik fogam szúvas lett, ami miatt gyökérkezelni kellett. Mióta túl vagyok rajta azóta furcsa dolgok jelentkeztek, eleinte ami eddig soha állkapcsomban mintha soder került volna fájó szúró érzés, ami idővel enyhült.
  Lassan 2 éve élek vele viszont még mostanában is előfordul, hogy fájdalmat érzek a fogamban és azóta többször előfordul fogíny gyulladásom is(korábban a fogaimmal nem volt gondom, csak egy pár hónap volt mikor kevésbé figyeltem oda a rendszeres fogmosásra, ennek következtében az egyik tömött fogam szúvas lett).
  Fogszuvasodást lehet elkapni csók közben?
  A továbbiakban egy cikket illesztettem be és erről a cikkről szeretném megtudni a véleményét, hogy valóban lehetséges-e a fog kihúzása utána a periodontal ligament-t kikaparni és ha igen, akkor mennyi idő után gyógyul be?
  A fogimplantátumnál csak csavarral lehet rögzíteni a műfogat (és ez a rögzítésnél az állkapocsba fúrt csavar rögzíti vagy a fog helyére illesztik a csavart és a csontosodás következtében rögzül?). Mert az állkapocsba fúrt csavar nagyon ijesztően hangzik. És még hogy ez a csavar ugye fémből van, de lehet-e más féle anyagból?

  Cikk:
  Ez a jelenség Autonóm Regulációs Diagnosztikával pontosan kimutatható. Ilyenkor, ha a gyökértömött fog, pl. stresszeli valamelyik belsőszervet, vagy bármelyik testrészt, az első, amit javasolunk. Hogy a fogat ki kell húzni, és a periodontal ligament-t ki kell kaparni, valamint az állkapocsból is le kell faragni 1-2 mm-t, ahol a baktériumok eredetileg tanyát vertek.

  Ha ez nem történik meg, csak a fog kihúzása, akkor a beavatkozás abszolút eredménytelen, mert a baktériumok tovább élnek a ligament alatt, és úgy gyógyul be az íny, hogy alatta tovább él a fertőzés.

  Amennyiben a gyulladt fog, ami egyébként teljesen egészségesnek látszik kívülről, és semmilyen fájdalommal sem jár, az állkapocsban maradva fokozzák a mérgezés és a baktérium további áttételes vándorlását a test bármely részén további helyi gyulladást okozva.

  A kontrollra visszajáró klienseink a gyökérkezelt fog eltávolítása után legtöbb esetben arról számolnak be, hogy krónikus betegségei megszűntek, amit az Autonóm Regulációs Diagnosztika segítségével ellenőrizni is tudunk.

  #16868 Reply

  Kedves Sienna!

  Szuvasodás NEM lehet csókkal elkapni, nem fertőző!
  A fogeltávolítást követően a sebet kitakarítják annak érdekében , hogy a fertőzött szöveteket eltávolítsák illetve hogy vérrög keletkezzen az eltávolított fog helyén.
  Az implantátum külső felülete speciális kiképzésű annak érdekében, hogy minél nagyobb felületen tudjon csontosodni. Anyaga szerint készülhet titán övtözetből és cirkóniumból.

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft