gyokerkezelt fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21753 Reply
  ANDI
  Vendég

  tTisztelt fogaszat,
  jo par honapja volt gyokerkezelesem, nemreg erzekenyseget tapasztaltam ugyanott, visszamnetem, megrontgeneztek, a felvetelen lathato hogy van egy pici gyulladas. azt mondtak ha nem valtozik nem faj jobban akkor majd fel ev mulva menjek vissza ujra merontgenezik. a kerdesem az lenne hogy normalis ez? miert nem kezelik, miert kell megvarni amig a gyulladas nagyobb lesz es jobban fog fajni?mi lehet az oka annak hogy varnak vele ha egyszer mar most is latszik valami a rontgenen? (nagy oromomben hogy nem kell ujra felnyitni ezt elfelejtettem megkerdezni) erdemes lenne eroltetnem az azonnali kezelest ha nincs fajdalom? vagy tenyleg meg kell varni amig nagyobb lesz a baj? (jelenleg oldalrol kopogtatasra erzekeny egy kicsit) valaszukat elore is koszonom. Andrea

  #21757 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  Jó lenne tudni, hogy gyökérkezelés előtt mekkora volt a gyulladás. Ilyenkor az orvos nem azt várja, hogy rosszabb legyen, hanem, hogy tovább gyógyuljon. Ez a folyamat hónapokig tarthat. Ha attól tart, hogy rosszabb lesz, csináltasson kontroll röntgent 3 hónap múlva. Ennyi idő is elég, hogy látható legyen: melyik irányba halad a folyamat.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21782 Reply
  rita
  Vendég

  Tisztelt Doktornú/Doktor Úr!

  Egy kisebb kálváriámban kérnék döntésemhez segítséget.
  Egy hátsó nagyörlőm granulómás volt tavaly, mivel a fül-orr-gége vizsgálatok és kezelések nem hoztak javulást – a bacitenyészet is negatív volt a mellkasom felé távozó gennyfolyás és torokfájdalom miatt a fogam kiidegeltettem, jóllehet a panoráma röntgenfelvételen már akkor nem látszott a granulóma .
  Sajnos a gyökértömés után mostanra kiújult a torokfájdalom és a fülemben is nyomást érzek ugyanazon oldalon. Az állkapocs nyirokcsomó (?) nyomására a váladékozás feszültségérzet csökken, a genny ürül, de a torkom fáj.
  Öblögetek, Ecsetelgetem Glycosepttel…nem sok eséllyel.
  Az a laikus félelem alakult ki bennem, hogy a kifakadt gennyzacskó nem csak a szájüregbe ürült, hanem a csontba is …ezt viszont orvosom nem tudta se pro se kontra a röntgenképek alapján megválaszolni…
  Kérdésem: Kell látszódni az ilyen csontszöveti elvátozásnak és mennyi idő múlva?
  Fedőtömés előtt állok – ha nem muszáj nem válnék meg egy nagyrágótól…
  Köszönöm segítő válaszukat

  #21807 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Rita!

  A csont elváltozásai nagyjából 3 hét eltolódással mutathatók ki. Ha nagy lenne a baj, az megmutatkozna elviselhetetlen fájdalomban, lázban, szájnyitási korlátozottságban, levertségben. A tünetek alapján a fog gyökere még nem eléggé tiszta a gyökértöméshez, tehát ha már le van tömve, érdemes kibontani, és addig gyógyszerezni a csatornákat, amíg a gennyürülés meg nem szűnik.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: gyokerkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft