Gyökérkezelt fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19892 Reply
  Beatrix
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Olyan problémám van, hogy június 29.-én gyökér kezelni kellett a fogam. Mélyen tisztelt Dr.Úr akihez járok, fájdalommentesen megcsinálta ezt a rettentő rossz néven futó kezelést. Lezárta gyógyszerestöméssel. Viszont a tömés 6.-án reggel fogmosás közben távozott a fogamból. Nem fájt eddig…De ma 12.-én elkezdett fájdogálni, hol kicsit, hol nagyon, hol semennyire. Változó hullámokban jön rá. A dr. Urat nem tájékoztattam a helyzetemről, mert úgy voltam vele, hogy 18.-án mennem kell a követező kezelésre talán addig kibírja. Lehet gond abból, hogy az a fog most nyitva van, fáj? Lehet belőle probléma? Felhívjam az orvosom, hogy kiesett a tömés? Vagy nyugodtan várhatok 18.-ig. Próbáltam információt szerezni, hogy mi van akkor, ha kiesik a gyógytömés, de sehol nem találtam hasznos információt. Merjem egyáltalán így mosni a gyökérkezeltfogam? A Dr. Úr csak annyit mondott hogy kopni fog ez a tömés.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Beatrix

  #19900 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Beatrix!

  Gyökérkezelés során gyógyszeres zárást tesznek a gyökércsatornákba, melyet ideiglenes fedőtöméssel látnak el. Ha az ideiglenes tömés kiesik, a baktériumok ismét bejutnak a gyökércsatornába és a fertőzés újrakezdődik . A kiesett ideiglenes tömést haladéktalanul vissza kellett volna tetetni a fogba ahhoz, hogy ez be következzen be. 6-12-e között közel egy hét telt el, ami nagyon sok már most is .
  Az is lehet, hogy tényleg csak egy része esett ki a tömésnek, és a fájdalom csak a gyógyszer hatáscsökkenését jelzi. Mindkét esetben mihamarabb el kell menni az orvoshoz .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #19904 Reply
  Beatrix
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő!

  Köszönöm mihamarabbi válaszát, reggel felhívom a fogorvosom.

  Tisztelettel
  Beatrix

  #19915 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Beatrix!

  Örülünk, hogy a segítségére tudtunk lenni, keressen bizalommal.

  Szép napot!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft