Gyökérkezelésre váró fog, amely állandó gyulladásban van.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #34383 Reply
  Réka
  Vendég

  Üdvözlöm!

  A jobb alsó 6-os fogam kezdte el gyökérkezelni a fogorvosom, előzetesen röntgen-kép nélkül. Röntgent azóta sem kért, csak most, majdnem két hónap elteltével. Közben csak tisztogatta, feltárta, de nem zárta le a fogamat, nyitva volt. Aminek a következménye az lett, hogy hiába raktam bele vattát, az ételmaradék belement, és állandóan újra gyulladt. Két hónap alatt ez volt a második levél Augmentin, amit beszedetett velem. Most lett vége a 14 darab tablettának, és a mai nap folyamán megint gennyesedik az egész ínyem, ismételten felszakadt a fisztula, és ürül belőle a váladék. Ön szerint még menthető ez a fog, vagy fogjam magam, és menjek el kihúzatni magánúton? Mert úgy érzem, ez barbárság, amit ez a fogorvos már művel. Most is február 4-re adott új időpontot…. Mintha addig nem gyulladna be újra (mint ahogy ezt már meg is tette a fogam….)

  Köszönöm.

  #34396 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka
  Gyökérkezelés akkor fejezhető be, amikor a fog panaszmentes. Amig panaszos, a kezeléseket folytatni kell, ez igénybe vehet nagyon hosszú időt is, viszont ha sikeres lesz, akkor a saját foga megmenekül. Ez a szempont véleményem szerint fontos.
  A kontrollt követő vizsgálat alkalmával javaslom egyeztesse le a lehetséges otthoni megoldásokat, a probléma elkerülése végett. Ilyen lehet pld. az otthoni öblítés, melyhez a fogorvosa adhat önnek speciális fecskendőt, és megbeszélik, az alkalmazás protokollját. Tapasztalatunk szerint a legeredményesebb megoldások egyike, mely az otthoni megfelelő ápolás következtében lerövidíti a gyógyulási folyamatot, és a foggyökér zárhatóvá válik
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelésre váró fog, amely állandó gyulladásban van.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft