Gyökérkezelés(Endodoncia)

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32115 Reply
  Ági
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Jobb alsó hetes fogam tetejét letörték az előtte lévő hatos vésése során két hónappal ezelőtt. Bár a hatos fogam nem fájt, csupán letört belőle egy jó darab, akaratom ellenére mégis eltávolították. Az indok az volt, hogy szűk a gyökércsatorna…
  Mára ezt a veszteséget feldolgoztam, de a letört hetes azóta is ott van és néha kezd fájni egy hete.
  El kell döntenem, mi legyen vele, bár a döntés nehéz, mert már csak ez az egy rágófogam maradt ebben a sorban. Utolsó ép fogam előtte csak a szemfog. Mivel még a fog letörése előtt két orvos is azt mondta, hogy inkább húzassam ki ezt a hetest és tetessek be két implantátumot, elgondolkodok e lehetőség felől is, de tudom, hogy több fogamat is le kell csiszolni majd emiatt a felső sorban és ez aggaszt. A másik oldalon egy csappal és koronával ellátott alsó fogam miatt csiszoltak le két felső fogat és ott azóta sem tudok rágni a két fog érzékenysége miatt, illetve a rossz illeszkedésük végett a köztük lévő íny irtó fájdalmas rágáskor….Ezért tartok a fogak lecsiszolásától.
  Ezen kívül, mi van ha a implantálás nem sikerül és még az a hetes fogam sem lesz? Nem szeretném a hibátlan szemfogamat és metszőfogaimat lecsiszoltatni és koronát tetetni rájuk.
  Szerettem volna fényképet illetve CT felvételt is csatolni, de látom, itt nem lehetséges.
  Miskolcon kezeltek eddig, itt is keresek endodontus szakorvost, aki elvállalná ezt a hetest, ha van értelme
  a dolognak.
  Tanácstalan vagyok.
  Arról nem beszélve, hogy van egy szuvas, ki nem nőtt bölcsességfogam a íny alatt az említett oldalon és nem bánnám ha ott is maradna. Majd ha fáj, kioperáltatom, de addig jó helyen van. Ám implantálást nem vállalnak az eltávolításáig. Nem értem miért, hiszen évek óta ott van, kb. négy éve szuvas a teteje és nem fáj.
  Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel:
  Ágnes

  #32122 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Agnes
  Javasolnék egy konzultációt, mely alkalommal szájüregi vizsgálatot és CT felvétel kiertekeleset követően minden kérdésére örömmel válaszolunk
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés(Endodoncia)
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft