Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11755 Reply

  Tisztelt Fogászat!
  A 90-es években jártam fogászatra gyökérkezelés miatt. Akkor heti 2 alkalommal tisztították a gyökércsatornákat és több hónapig tartott, de nem fájt semmi. A fogam végül megkapta a végleges tömést és azóta sincs vele semmi gond.
  Most egy másik foggal újra gyökérkezelés kezdődött, de nagyon meglepődtem, mert most a következőképpen zajlik. Kitisztították a gyökércsatornákat és lezárták 2 hétre ideiglenes töméssel a fogamat. Mindeközben a fogam a tisztításra is éles fájdalommal reagált és ráharapásra is fáj. Kaptam mégegy tisztítást, újra lezárták 2 hétre, de azóta is fáj rágásra. A fogorvos azt mondta, hogy ideg nincs benne és ha a 2-3 tisztításra nem jön rendbe, akkor húzás.
  Ezen nagyon meglepődtem, mert régen intenzívebbnek tűnt a kezelés (heti 2 alkalom 2-3 hónapig az több, mint 2 hetente egy alkalom 2-szer megismételve)
  Biztos, hogy jó lesz ez a kezelési módszer? Vagy keressek egy másik helyet, ahol heti 2 alkalommal több ideig foglalkoznának a fogammal. A múlt azt bizonyítja, hogy megérte hónapokig foglalkozni vele, mert az a fog, amelyik azzal a módszerrel lett kezelve még mindig a számban van és panaszmentes.

  #11759 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Renáta!

  A jelenlegi orvosa helyesen jár el és sajnos igaza van abban, ha gyökérkezelés során a gyökércsatorna többszöri tisztítása sem hoz tünetmentes eredményt, akkor húzni kell. A szakma jelenlegi szabályai szerint nem szabad sokáig nyitva hagyni a fogat, tehát nem optimális az elhúzódó kezelés. ha van róla rtg felvétel szívesen ránézek. Itt van lehetőség a felvétel elküldésére, vagy emailen, a központi info@villanyident.hu-ra is lehet. Kitartást kívánok a kezelésekhez és mielőbbi gyógyulást. Üdvözlettel, Dr. Hamar Zsófia

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft