Gyökérkezelés vagy extrakció?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #51413 Reply
  spintires
  Felhasználó

  Üdvözletem!

  Legeloször is itt egy RTG, hogy Önök lássák is mirol beszélek! https://imgur.com/a/WFTFxxT

  A 4-es kvadráns 46-47-esrol van szól. Az RTG utáni konzultáción azt mondták, hogy a gyökértömés elképesztoen pocsék munka (ezt látom én is), és a bekarikázott helyek gyulladási gócpontok, így sajnos ezt a kettot ki kell húzni. Illetve ha én úgy döntök, MEGPRÓBÁLJÁK gyökérkezelni ismét (így az 50%-os megmentési esély felezodik) Sajnos látszik, hogy a 46-os több mint fele tömés, az ki is esik, így nagyon óvatosan eszek ott, mert nem szeretném lenyelni.. az a fog mindenképpen eltávolítandó. De a 47-es se szebb, ott ugyan nem esik ki a tömés, de amennyire én látom, teljesen szuvas, esélyes, hogy szinte letörhet az egész?

  Érdekes módon semmiféle fájdalmat nem érzek azon a részen, tehát ha a tömés nem jönne ki (mert az étel kihúzza onnan), igazából panaszom se lenne!
  A doktorno szavaiból azt vettem ki, hogy a legbiztosabb megoldás mindkettot kihúzni, megvárni a gyógy. idot, ketto implantátum és felépítmények rá. Azt mondta, az a 25% esély nagyon sovány.. ha gyökérkezelik, és mégis gyulladt marad, akkor mindenképpen extrakció, és a ráköltött 40-60-80 ezer forint kuka.

  Önöknek mi a véleménye?

  Köszönettel,
  Tibor

  #51420 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tibor!

  Véleményünk szerint érdemes a tartós, hosszú távú megoldást választania, hiszen valóban nincsenek jó állapotban az érintett fogak.

  Sikeres kezelést kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés vagy extrakció?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft