Gyokerkezeles utan arcfeldagadas, csont ,csonthartyagyulladas

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25393 Reply
  Peter
  Vendég

  Tisztelt Cim.

  Ideiglenes tomest kapott az egyik bal also fogam tavaly novemberben, a doktor Ur azt mondta fel ev mulva menjek vissza es kicsereli allandora. En egy honapot csuszva 7 honapra mentem vissza ,ugy hogy az egvilagon semilyen fajdalmam nem volt ,legcsekelyebb mertekben nem volt problemam az ideiglenesen betomott foggal.

  Visszamnetnem kiszedte az ideiglenes tomest betomte „rendesen” de masnap vagy par nap mulva vissza kellett mennem mert fajt.
  Akkor azt mondta lehet azert mert magas a tomes, de kiderult gyokerkezelest kell csinalni , amit ket alkalommal vegzett ,de iszonyatos fajdalmak / 2-3 fajdalomcsillapito injekcio ellenere/ kozepette. Elso gyokerkezeles utan eltelt 10 nap ,a doktor ur azt mondta kimeljem ,de nem mondta hogy ne egyek rajta. En az elso gyokerkezles utani kilenc vagy 10 .napon ettem egyetlen egy lagy sargabarackot a bal oldalamon,es onnantol kezdve iszonyatosan fajt 3 fajdalomcsillapitot vettem be 7 oran belul de semmit nem ertek/ Cataflam ,es algopirin/

  Masnap visszamentem ujra gyokerkezelte ,de a gyokerkezeles ismet fajdalmas volt tobb
  fajdalomcsillapito injekcio ellenere.
  Miutan elvegezte a 2. gyokerkezelest hazajottem ,de korulbelul 2 oraval a bavatkozas utan 38 fokos lazam lett,es masnap reggelre bedagadt az arcom,szam alig tudtam kinyitni,bizonyara bizonyos foku szajzarat kaptam. Fajdalmam napi 4 flector rapid porral csillapitottam.
  Masnap ismet visszamentem es irt fel antibiotikumot, ra 2 napra pedig mar megnyitotta az inyem es ugy is eltavoltott gennyet.

  Azt ajanlotta igyak sok vizet, szivogassam a fogam, es eroltessem es feszegessem a szam.
  5 napja fejeztem be az augmentin szedeset de meg mindig ugy erzem mintha valami lenne a szamban . Duzzanat csokkent de meg a gyokerkezelt fog oldalan mindig kicsit fel van dagadva

  Szeretnem oszinten megkerdezni / es elnezest kerek hogy igy fogalmazok ,de a munder becsueltet nem vedve/ hogy ez az egesz miert alakult ki ,es kinek /tan az orvos/ hibaja ???

  Nem egyszerubb lenne kihuzni a fogat?

  Szeretnem megkerdezni hogy valoban letezhet hogy a szajzar sohasem mulik el teljesen?
  Elofordulhat hogy kis gobok, dagadas megmaradhat?
  Mert az orvos azt mondta elofordulhat ilyen lehetoseg is.
  En mint laikus ugy gondoltam hogy a gyulladas elmultaval minden helyreall!

  Szeretnem megkerdezni hogy Onok valamilyen hazi praktikat nem tudnanak -e ajanlani mellyel elosegitenem a vegleges gyogyulast ,a szajzar vegleges feloldasat, es a duzzanat teljes megzsunteteset!

  Elnezesuket kerem hosszura sikeredett levelem miatt, de megkerem Onoket nagy tisztelettel hogy legyenek kedvesek valaszolni a kerdeseimre!

  Tisztelettel, es koszonettel: Peter

  #25405 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Sajnos vannak ilyen esetek. Abban az esetben, amikor sok foganyag elvétele szükséges egy fog helyreállításához, és a kavitas mélysége közel van a fogbélcsatorna tetejéhez előfordulhat, hogy a fogbél begyullad. Ez több okból is lehet, de okozhatja a tömés magassága is. Ezek az esetek ezt követően hosszú és kényelmetlen kezeléseket eredményeznek. A gyulladást uralni kell, ennek okán lehet akar hosszabb antibiotikus terápiát folytatni. Sajnos a váladék a gyökercsatornán keresztül nem tudott ürülni, így meg kellett vágni az inyt is. A iny akkor áll helyre ha a gyulladás megszűnt, és az összes váladék távozott. A szájzár ellen a leghatékonyabb módszer a torna. Mozgássa folyamatosan az álkapcsát finoman, óvatosan, fájdalom határig. El lehet gondolkodni a fog eltávolításán, amennyiben a tünetei nem szűnnek, vagy állapota javulást nem mutat. Ennek meghatározása fizikai vizsgálattal és fogászati kontroll röntgen kiértékeléssel történik. Praxisunkban még nem találkoztunk olyan esettel, hogy egy ilyen súlyos gyulladás maradandó göböket hagyott volna maga után, bízzunk benne ez Önnel sem fordul elő.
  Kezelőorvosa igyekszik megoldani a problémát, nyugodtan kérdezze öt a lehetőségekről.
  Üdvözlettel

  #25469 Reply
  Peter
  Vendég

  Tisztelt cim.

  2017.07.26,-an mar kerdeztem Onoktol, targyreszben megjelolt „Gyokerkezeles utan arcfeldagadas, csont csonthartygyulladas” cimmel,melyre nagyon korrekt valaszt kaptam.

  Nem tudom csak remenykedni tudok hogy emlekeznek -e meg a problemamra ,ha es amennyiben nem akkor termszeten ujra legepelem Onoknek.

  Penteken mult ketto hete hogy masodszorra gyokerkezeltek a fogam, es hogy nagyon feldagadt az arcom. Az erre kapott antibiotikum az augmentin duo szedeset is befejzetem mar 11 napja.

  Nem szeretnek turelmetlennek tunni ,es Onok irtak is hogy praxisukban nem fordult elo soha hogy maradando gobok, dagadas maradt barmikor barkinel valaha is fentmaradt volna, de szeretnem megkerdezni hogy mikorra varhato hogy elmulik meg az a minimalis dagadas az arcom bal oldalarol .

  Meg mindig nem olyan a kezelt fog oldalan az arcom , ugy erzem mintha valami lenne szamban a bal oldalamon.

  Mikor varhato hogy minden ujra a „regi” lesz?

  Vegul pedig azt szeretnem megkerdezni hogy jelen esetben vegezhetek egy kezisulyzos edzest ,es emelhetek -e 25-30 kg-os /munkambol adodoan /dolgokat ?

  Sajnos kezeloorvosomtol egyertelmu valaszokat nem kapok!

  Elore is koszonom megtisztelo valaszukat!

  Tisztelettel: Peter.

  #25486 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Ezen folyamat gyógyulási ideje hosszú, hetek telhetnek el, mire a tünetek már egyáltalán nem érződnek.
  Emelni emelhet, dolgozhat, de figyeljen az esetlegesen fellépő reakcióra. Kizárni semmit nem lehet, jobbára tapasztalatunk az, hogy nem okoz a munkavégzés problémát.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyokerkezeles utan arcfeldagadas, csont ,csonthartyagyulladas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft