Gyökérkezelés után….

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23890 Reply
  Péter
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/ Úr !

  November elején gyökérkezelték a B1 felső fogamat. Sokáig jártam vissza, sokáig nyitva is volt a fog,érzékenynek tűnt. 2 x gyógyszeres tömés után januárban első hetében végleges tömés került bele. A kezelések alatt, a gyökércsúcs körül egy pici kis dudor keletkezett, 2 naponta gennyes váladékot nyomtam ki belőle, de ez a végleges tömés után eltűnt. Szintén megszűnt a gyökércsúcs körüli nyomásérzékenység, a duzzanat . Ezek a mai napig nincsenek ! Talán márciusban vettem észre, hogy melegebb étel evésekor, illetve kerékpáron való huzat , szél nem tesz jót neki. Maga a zománcos rész tűnt érzékenynek, nem fájdalmas ,de mégis nem olyan mint a másik idegkezelt fogaim. Nem zavaró, nem kell gyógyszert szednem, csak naponta 1-2 alakalommal ezt a furcsa nem odavaló érzést érzem. Elmentem a napokban fogorvosomhoz. Tüzetesen átnézte ismét az összes fogat, a nyelvgyököt, a számat. Az érintett fogat és gyökércsúcsot nyomkodta, semmire nem volt érzékeny, fájdalmat sem produkált. RTG nem készült, mert azt mondta, nagyon szépen rendbe jött eltűnt minden aminek nem kellett ott lennie, de az érzékenység mitől van, nem tudja. Maga a fog nem lehet érzékeny, max az íny a tömések stb. Azt mondta, ha csonthártyagyulladás lenne és nagyon fáj, illetve feldagad, akkor a rezekció jöhet szóba illetve a húzás, de frontfog miatt ez tényleg végső eset.
  Nézessem meg másik orvossal is? Igazából fájdalmas panasz nincs, de azt sem szeretném ha szépen lassan ott egy góc alakulna ki, és a baktériumok végig fertőznének mindent. Vagy tényleg várjak addig, míg esetleg egyszer dagadni fog ?
  Köszönöm a választ !

  Péter

  #23902 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Amennyiben a gyökértömés jól sikerült melyet röntgen felvétellel lehet alátámasztani, panaszai idővel fokozatosan szűnni fognak. Amennyiben ez nem így lenne, további kezelések szükségesek.
  ÜDvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés után….
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft