gyökérkezelés után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32256 Reply
  vyry-ke
  Vendég

  Tisztelt Doktornő!

  A tegnapi nap került sor a második alkalomra a hátsó, 6-os fogam gyökérkezelésében. A doktor a gyökértömést is elkészítette. Egy hét múlva kell visszamennem, hogy a korona részhez mintát vegyen.
  A problémám, hogy a fogam zománcnál érzékeny. Ha a nyelvemet odateszem érzem azt, a csúcsnál, ahol nem fedi az ideiglenes tömés. Az első alkalom után nem tapasztaltam ilyet (sőt örültem, hogy az addig hidegre jelentkező fájdalom megszűnt). Ez normális jelenség vagy nem sikerült teljes mértékben a gyökérkezelés?

  A másik kérdésem, hogy fogbetét készítését javasolta, melyhez ahogy már említettem 18-án veszi le a mintát, viszont két hétig szabadságra megy, így legjobb esetben is majd március elején lesz csak lehetőség, hogy a betétet be is helyezze. Nem probléma, hogy közben ennyi idő eltelik? Az ideiglenes tömést el lehet úgy távolítani, hogy az a betét mintavételi állapotát tükrözze és ne legyen mikroeltérés, amely alá ismét alá szuvasodik a fogam?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #32271 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Vyryke
  A gyökérkezelés után pár napig tapasztalható érzékenység, ez normális. Az ön által említett idő alatt amennyiben korrekt a gyökértömés további károsodás nem érheti a fogat, ha gondosan figyel a szájápolásra és tartja kezelőorvosa utasításait
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelés után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft