Gyökérkezelés után 2 hónappal érzékenység

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50877 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt Szakértők!Kedves Doktornő,Doktor Úr!
  Gyökérkezelt fog fájhat,kisugározhat arcra,lehet érzékeny hidegre?
  November végén gyökérkezelték jobb felső 4-es fogamat(egy ülésben).Nem volt semmilyen panaszom utána.December közepén másik oldalon tömött egyet az orvos,akkor megnézte a gyökérkezelt fogat,rendben volt,úgy váltunk el,hogy júniusban megyek majd félévi ellenőrzésre(további rossz fogat nem látott)
  Az elmúlt két hétben azonban egyre furcsább érzéseim vannak:Hidegebb italra érzékenyek a jobb felső fogaim,az elmúlt napokban este,lefekvéskor is érzek egy fajta érzékenységet,furcsa érzést,ami mintha az arcomba,a szemem alatti csontba,arcüregbe sugározna.Nem kifejezett fájdalom,de olyan enyhének sem mondanám.Kívülről nem látok semmit.Nem tudom egy konkrét foghoz társítani,de mindenképpen azon a környéken,ahol a kezelt fog van.
  Kértem időpontot kontrollra.Mire számíthatok?Mik a lehetőségek?
  Köszönettel!

  #50878 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea!

  Látatlanban sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy mi okozhatja a panaszait. Nagyon helyesen járt el, hogy kért időpontot újabb kontrollra, vélhetően fogorvosa fizikailag is megvizsgálja a fogazatot, majd röntgen vagy CT felvétel készítését fogja javasolni, mellyel megvizsgálható a gyökérkezelt fog státusza.
  A fentebb részletezett panaszokat akár az arcüreg gyulladása is okozhatja, de ennek vizsgálata szintén szakorvos feladata.

  Sikeres kezelést, mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés után 2 hónappal érzékenység
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft