Gyökérkezelés után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27063 Reply
  Szilvi
  Vendég

  3 hete voltam gyökérkezelésen. Előtte sem fájt a fogam, csak fogselymezéskor volt érzékeny, mégis úgy ítélte meg az orvos, hogy gyökérkezelni kell.
  Viszont azóta is érzékeny a fogam, főleg rágózáskor, vagy ha a nyelvemmel lökdösöm a felszínét. Kérdésem, hogy el fog az érzékenység múlni? Mitől érzek, ha egyszer kiölték az ideget? Fogselymezéskor is még mindig érzékeny, csak most már a másik oldalon.. Ezt sem értem, mitől, ha addig ott nem volt az. Egyébként nem fáj. Az orvos azt mondta, ez már mindig érzékeny lesz, aztán meg azt, hogy majd elmúlik. Köszönöm!

  #27073 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia,
  Kérdésére egzakt válasz a leírtak alapján nem adható. Az érzékenységnek oka van, melynek vizsgálata célszerű. Ha a röntgendiagnosztikia vizsgálat nem eredményes, fogászati CBCT vizsgálatot szoktunk javasolni, melynek kirétékelését követően az esetek jelentős mértékében konkrét diagnózis állítható fel, és hajtható végre a szükséges kezelés.
  ÜDvözlettel:

  #27094 Reply
  Dombi Bêla
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos !!olyan kérdésem lenne gyökér kezelt fogam szinte minden héten fáj az ideiglenes töméstöl 6szor voltam tisztitani mire a csontom is begyulladt hál istennek hatodik alkalommal a fogam nem fáj csak alatta a csont minimálisan kérdésem az lenne minimális csontfájással ami 3napja tart a tisztitás után kilehetne húzatnom? 2hónapja problémát okoz folyamatosan azért döntöttem a húzás mellett..köszönönettel: Dombi Béla

  #27110 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Béla,
  Bármikor ki lehet húzatni, de nyilván célszerűbb az akut gyulladást legyőzni. Ugyanakkor, ha sikerül a gyulladást megszűntetni, és a fog probléma mentessé válik, jobb inkább a kezelést választani. A csonthártya gyulladás nagyon nehezen gyógyul, sokáig okoz panaszt, de a probléma orvosolható.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft