Gyökérkezelés terhesen

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15055 Reply
  Dóra
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő,

  A szakmai tanácsát szeretném kérni. 19 hetes terhes vagyok és a fogorvosi szűrővizsgálat alkalmával derült ki, hogy felső jobb első fogamban valószínűleg elhaltak az idegek. Ez a fog évek óta egy picit sárgább, mint a többi – valószínű az elhalt idegeknek köszönhetően – de fájdalmat, panaszt nem tapasztaltam eddig sem, most sem. Gyökérkezelést javasoltak. Szeretném a tanácsát kérni, hogy ez mennyire sürgető, el lehet-e esetleg tolni a beavatkozást a szülés utánra, vagy a terhesség alatt nagyobb a valószínűsége, hogy az elhalt fogban a baktériumok elszaporodnak és esetleg gyulladást, koraszülést bármi gondot okoznak. Nem szeretnék a terhesség alatt komolyabb beavatkozást – különösen, mivel eddig évekig semmi panaszom nem volt a foggal és most sincs – de ha ez veszélyes lehet a babára, illetve ha a terhesség alatt fokozódik a veszélye, hogy gyulladás alakul ki, akkor mindenképp szeretném megcsináltatni.

  Amennyiben az azonnali kezelést javasolja a Doktor Úr/Nő, mi a véleménye az érzéstelenítőkről terhesség alatt? Milyen mértékben jut ez be a véráramba/a babához?

  Nagyon köszönöm a segítségét előre is!
  Dóra

  #15089 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Dóra, bocsáss meg a késésért, csak nálunk is szabadságok folynak, aki pedig dolgozik, az nagyon le van terhelve. A válaszunk: Javasoljuk, hogy a gyökérkezelést csináltasd meg, a gyökércsúcs körüli esetleges gyulladás elkerülése érdekében. Az érzéstelenítéstől nem kell tartanod, nem tesz semmilyen kárt a babában. Irány az orvos, gratulálunk a babához egyébként és sikeres kezelést kívánunk. Ha valamiben még segíthetünk, csak írj nyugodtan, ígérem gyorsabbak leszünk. Üdv, Vdent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés terhesen
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft