Gyökérkezelés-kérdések

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24052 Reply
  Lina
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Gyökérkezelik a bal felső hatos fogamat.Egy gyökeret megcsináltak multkor a palatinálisat,az rendben is volt.Abba azonnal gyökértömés került.Most a másik kettőt kezelte a gyökérkezelő specialista.Ezek elég fájdalmasak voltak,bár ki lehetett birni.Kézileg és gépileg is tágitotta a csatornákat.Azt mondta nagyon elvoltak záródva, meg elvoltak meszesedve,az egyiket kikezelte ez alkalommal,de még nem gyökértömést tett bele, a másiknak meg a 3/4 része van kikezelve,azt kedden folytatja.Mit jelent a csatornák elmeszesedése?Ha a megmaradt része a gyökérnek véletlenül nem kezelhető akkor húzni kell a fogat?
  A doktornő úgy mondta ha minden rendben lesz ráteszi a fedőtömést is.Amalgámot akar tenni bele azt mondta nagy felületű volt a szuvasodás,iny alatt is furta,a hátuljának nagyon nagy része hiányzik és a kompozit nem tartaná.Egyébként az a hir járja róla,hogy nagyon favorizálja az amalgám tömést.Azt mondta ha esztétikus megoldást szeretnék akkor lekell csiszolni a fogat és a porcelán korona jó megoldás lenne.A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne,hogy érdemes-e azonnal koronát teteni a fogra?Vagy a betét jó megoldás-e?Félek ha ujból lenne probléma a foggal akkor a koronát is lekellene szedetni, a fedőtömés megbontása meg talán nem lenne annyira gond?Van olyan ismerősöm aki azt mondta neki 2-3 év elteltével ujra kellett gyökérkezeltetni mind a két 6-os fogát.
  Segitségét,válaszát előre is köszönöm!

  #24068 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lina,
  Amennyiben a fog helyreállítása koronával megoldható, érdemes ezt a megoldást választani. Amennyiben a gyökérkezelés megfelelően van elkészítve, a későbbiekben megismételt kezeléstől nem kell tartania.
  Egyéb iránt fémkerámia korona esetében van mód a korona megtartása mellett a gyökérkezelés megismétlésére, de ezek az esetek körültekintő előkészítést követően egyáltalán nem jellemzőek.
  Üdvözlettel:

  #24081 Reply
  Lina
  Vendég

  Köszönöm! A gyökérkezelést követően kb.mennyi ideig mondható normálisnak a fájdalom? Feszeget,lüktet meg néha beleüt valami a fogamba.

  #24089 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lina,
  Pár napig még mutathat érzékenységet, de viszonylag hamar megszűnik a fájdalom.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés-kérdések
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft