Gyökérkezelés előtt álló fog – fekete/lilás, duzzadt így

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #41047 Reply
  Sinka Martina
  Vendég

  Tisztelt Fresh24Dental!
  Van egy alsó, leghátsó fogam, amely rettenetesen fájt még márciusban, nem bírtam éjjel aludni, csak ülve. Nagyon be volt gyulladva, nem tudták gyökérkezelni, ezért ideiglenes gyógyszer tömést tettek bele, amíg lehúzódik a gyulladás. Elmúlt a fájdalom, semmi panaszom nem volt. A járvány ideje alatt nem tudtak fogadni, ezért nem volt lehetőségem visszamenni. 3 hete esett csak ki a gyógyszeres tömés, vissza is mentem. Csütörtökön újabb gyógyszeres tömést tettek be. Tegnapról mára a fogam körül lilás, feketés lett az íny, és fel van duzzadva, a fogamat szinte ellepi. Fájni nem fáj egyáltalán, csak ha szándékosan megnyomom az ujjammal. Mi lehet a probléma? Múlt csütörtökön azt mondták, miután látták a panoráma-röntgen felvételt, hogy megmenthető a fog, és majd 6.-án gyökérkezelik. Nagyon aggódom. Hétfőn mindenképp odamegyek, hátha tudnak rá vetni egy pillantást. Nagyon nagy a baj?

  Köszönettel,
  Martina

  #41073 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Martina
  A fog mielőbbi ellátása szükséges, azaz a gyökérkezelés megkezdése. Vélhetően a váladék igyekszik utat törni, de szakorvosi kontrollálása mielőbb szükséges.
  Üdvözlettel

  #41142 Reply
  Fatima
  Vendég

  Tisztelt Fresh24Dental!

  Jobb felső 4-es fogamat gyökérkezelték. Az első ideglenes tömés után antibiotikum kúriát kaptam mert gyulladt volt.
  1,5 hétig nyitva volta a fogam.
  Utána megint ideglenes tömés kaptam amit 2 nap után kiszedtek mert lüktetett.
  Röntgen nélkül azt mondta a fogorvos hogy ciszta van a gyökércsúcson 1 hónap múlva kihúzza a fogamat.
  Ennek tényleg ez a módja.
  Előre is köszönöm.

  #41150 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Fatima,
  A fog kezelésének megfelelő meghatározásához a diagnosztikai vizsgálat nélkülözhetetlen. A gyökérkezelés lehet hosszadalmas folyamat, mely csak akkor fejezhető be, ha a fog teljesen tünetmentes, nincs gyulladásban. Gyakran előfordul, hogy a gyulladás nehezen uralható, antibiotikus terápiára, gyógyszeres ideiglenes gyökértömés alkalmazására is szükség van. Ezek ellenére is előfordulhat, hogy a fog eltávolítása a megoldás.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés előtt álló fog – fekete/lilás, duzzadt így
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft