Gyökérkezelés előtt

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22727 Reply
  Zsú
  Vendég

  Kedves Fogorvos/nő!
  Gyökérkezelés előtt állok most gyógyszer van a fogamban,második alkalommal,mert komplikációk miatt abba kellett hagyni a kezelést és kellene röntgen felvételt készittetni.Ha a kezelés előtt két héttel csináltatom a röntgen felvételt az úgy megfelelő-e vagy annyi idő alatt változhat a fog állapota?Nem azon a helyen lakom ahol a fogaimat kezeltetem a kezelés napján meg félek nem lenne rá időm.A másik kérdésem az lenne,hogy hozzáférhetetlneség miatt nem tudták kezelni a fogamat,előzőleg gyógyszer volt benne, nem fájt a kezelés,de mikor lefedte a fogorvos ujból gyógyszert rakott bele.Ez a gyógyszeres tömés problémát jelent ha már egyszer kilett idegelve fog?Fúrás alkalmával nyomást éreztem meg elég durva hangja volt a fúrónak,nem fájt semmi,de rettenetesen kellmetlen és ijesztő érzés volt,gondolom mélyre kellett fúrni.Következő alkalommal is számithatok ilyen kellemetlen érzésre és hangokra?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #22729 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsú,
  Nagyon fontos, és a kezelés szempontjából a legjobb, ha a röntgen felvétele friss, lehetőség szerint aznapi. Gyógyszeres tömésnél, a gyógyszer folyamatosan hat, dolgozik, így az aktuális állapot változik. Gyökérkezelés alkalmával a fogbelet, vagyis ideget, eltávolítják, a gyógyszeres tömés az azt körülvevő szövetek regenerációja és gyógyítása szempontjából fontos, és bír jelentőséggel. Egyfajta gyulladáscsökkentőként használ, mely hat a gyökérfalra, és a körülötte lévő csontokra is. A kezelés lehet kellemetlen, érezhet nyomást is, hiszen a gyökércsatorna falát a lehető legjobban és legpontosabban ki kell tágítani a tömés előkészítéséhez. A fúró hangja valóban van aki szerint rossz, de sajnos ez már csak ilyen.
  Nyilván fogorvosa el fogja távolítani a gyógyszeres tömését, melyet tehet kézi műszerekkel is, de géppel is. Ezt nem tudom megmondani.
  A lényeg, hogy nem fájt, és fájni remélhetőleg már nem is fog.
  Üdvözlettel:

  #22731 Reply
  Zsú
  Vendég

  Köszönöm! Ennek a fogamnak a hátsó részéből elég nagy rész hiányzik,a két széle za ép,de többi részen hátul inyig le van szedve és régi tömés is volt benne.A kezelés után általában milyen módok vannak a helyreállitásra?Először gyökértömés majd végleges tömés megy bele és ezen felül még valami?

  #22733 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsú,

  Ennek a fognak a felépítésére több lehetőség létezik. Panaszmentesség esetén, ha a végleges gyökértömés elkészült, amennyiben a koronai viszonyok lehetővé teszik fel lehet építeni a fogat esztétikus tömőanyaggal. Azt, hogy mi az optimális megoldás a fogának helyreállításához, azt kezelőorvosa tudja konkrétan megmondani Önnek, de azok alapján, amit leírt, én azt gondolom, hogy ez a megoldás jó lehet.

  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés előtt
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft