Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #39777 Reply
  Kovács Anita
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Egy hete muszáj volt kifúrni a fogamat amin korona van,mivel nagyon régóta fájt.Tett a doktornő vmi antibiotikumot,amit most kedden kicserélt miután kitisztította.A gyökércsúcsnál eléggé fájt valószínű még gyulladásban van.Csak két hét múlva kell visszamennem.Azt szeretném kérdezni,hogy ez így teljesen rendben van?idővel tömés kerül rá?Nagyon aggódom nehogy elveszítsem a fogamat.Köszi a segítséget.

  #39786 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita
  Látatlan nehéz véleményezni az esetet. A jelenlegi szabályozás értelmében a fogorvosok lehetőségei nagyon mérsékeltek, kifejezetten akut ellátásra vonatkoznak. A gyulladásban levő fog által érzett tünet normális, ha általánosságban véve nem okoz panaszt. Továbbiakban antibiotikus terápia lefolytatására is sor kerülhet.
  Üdvözlettel

  #39912 Reply
  Somlyai Zsombor
  Vendég

  Üdvözletem!

  Három napja egy tömött fogam alatt kínzó fájdalom lépett fel és be is dagadt az állkapcsom. Tegnap a fogorvosom rtg után kifúrta, tűkkel kiidegelte, üregesen nyitva hagyta majd kaptam tőle receptet antibiotikumra és fájdalomcsillapítóra. Mindkettőt kiváltottam és végig szedem, azonban pozitívabb folytatást nem tudott ígérni, mert a jelen jogszabályok a tömést+felépítményt tiltják (nem sürgősségi 🙁 ). Evés idejére vattapamacsot javasolt a fog tetejére. Kérdésem, hogy már most is nehezen megy az étkezés, ami a kisebb gond, de hogyan és mivel tudom biztonsággal tisztán tartani a fogat, hogy x idő után esetleg valaha betömésre kerüljön, ne menjen jobban tönkre a gy.csatorna és ne kelljen kihúzni? Használható-e ez esetben pl. a neten fellelhető tooth-fil fedésre vagy csak árt? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

  #39919 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsombor
  Javaslom a szakorvosi utasítások betartását. Az alapos fogmosás és öblögetés segít a fog állapotának megőrzésében és a vattagombóc alkalmazása étkezésekkor.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft