Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #34331 Reply
  Anita
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
  December 16-án a bobb felső 4es fogam be lett tömve újra, mivel kiesett belőle az esztétikus fehér tömés.
  Karácsonykor irtózatos fákdalmam volt, lüktető és feszítő fájdalmat éreztem. Az orvosom emiatt 28-án gyökérkezelte és gyögyszerrel ideiglenes töméssel lezárta. Teltek a napok de nem hogy csökkent a fájdalom egyre erősödött. Puha étel ráharapásakor szörnyű sajgó gyökérig hatoló fájdalmam volt kb 1 óra hosszáig. Kopogtatásra és nyomásra is fájt a „fogam”.
  Mivel a saját fogorvosom nem elérhető jan. 6ig egy másik fogorvos kiszedte a tömést és nyitvahagyta.
  Ez életem 3. gyökérkezelése. Az előző 2 is sikertelen volt, rezekció se jöhetett szóba, mert csonthártyagyulladásom lett.
  A fogorvostól sosem féltem, mindig időben elmegyek, sosem halogatom, de mégis mindig begyullad a gyökércsúcs, aztán a gyökérhártya stb.
  Kérdésem a következő lenne, mennyi eséllyel menthető így a fog még? Esetleg lézeres kezelés szóba jöhet? Nagyon nem szeretném kihúzatni, viszont feldagadni és komoly gyulladást (esetleg újra csonthártya) nem szeretnék kapni.
  Valószínűleg most is gyökérhártya gyulladásom lehet, mert hiába van nyitva, ha eszek az üreget betömöm vattával de ha esetleg ráharapok kb 30 percig sajog a foggyökér körül és lüktet.
  Köszönöm szépen válaszát!

  #34342 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita

  Az ilyen jellegű panaszok kezelése hosszú időt vesz igénybe, és gyakori terápiás kezelésekre van szükség, ettől függetlenül garancia a fog megmentésére nincsen. Antibiotikus terápia lefolytatása, és folyamatos kontroll javallott.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft