Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32495 Reply
  Mona
  Vendég

  Tisztelt Cím!
  Gyökérkezelés során a gyökértű beletört, az orvos elmondása szerint kb. 3-4 mm, majd betömte. Kérdésemre, hogy ennek milyen kockázata lehet, azt mondta, hogy ha nem okoz panaszt, s másfél évente röntgenezzük, s akkor is minden rendben talál, „jó ez így”. A kérdésem, hogy ez valóban így van?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdv.

  #32503 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mona
  A Gyökérkezelések alkalmával előfordul, hogy a tű eltörik, és benne marad a fogban, sok esetben probléma mentes, gondot nem okoz. Érdemes tartani a fogorvosa által előírt protokollt, mely alkalmakon ha elváltozás észlelhető orvosa kezeli azt
  Üdvözlettel

  #32563 Reply
  Gábor
  Vendég

  Tisztelt Fresh24 Dental,

  Az lenne a kérdésem, h gyökérkezelés után mennyire törvényszerű, h a kezelt fog törékennyé válik és eltörik? Nekem a bal felső negyedig fogammal ez történt, és elképzelhető, hogy a jobb oldalit is gyökérkezelni kell!
  Köszönöm a választ!

  Üdv!

  #32566 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gábor
  Ez sajnos előfordul. A gyökérkezelt fog élettelenné válik a kezelést követően, így idővel sérülékenyebb, szerkezete porózusabb is lesz. Fokozott figyelmet fordítunk rá, szükség esetén a protetikai munkát gyökércsappal erősítjük, vagy koronára cseréljük, ez mind attól függ, hogy a kezelés során, a koronai részből milyen mértékű foganyag kerül elvételre.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft