Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32272 Reply
  Vivien
  Vendég

  Kedves Doktor!
  Már többször is írtam Önöknek remelem most is tudnak segíteni ! Problémám még karácsony elott kezdődött . Bal alsó 6 fogambol kiesett a tömésem egy darabja olyan október körül . Sajnos nem mentem vele fogorvoshoz mire karácsony elott arra keltem h rá harapásnál a fülemig futott a fájdalom ( nem kívánom senkinek ) . Mivel rossz élményeim voltak a fogaszaton ezért féltem elmenni és bíztam benne h a gyógyszerek meg javítanak ! Akkor írtam elosszor ahol Önök is mindenképp fogszakorvost ajánlottak ! Én próbáltam húzni halasztani cataflamon és flektoron éltem , közbe gingosirel ecseteltem . Mikor már perceket nem tudtam aludni úgy voltam bármennyire félek inkább szenvedek 5 percet de legyen vége . Felkerestem egy új orvost a fájdalom után 5-6 héttel ! Egy nagyon kedves és jó szakorvost talaltam biztonságba éreztem magam ! Mivel 24 éves vagyok húzás helyett a fog mentése mellett döntött . Sikerült megnyitnia hozzá tenném elég fájdalmas volt ( de ez csak az én hibám )
  Sikerült megnyitni és 3 gyökeret kitisztitani ! Dalacin 300 mg irt fel ! A fájdalom 2 nap múlva teljesen megszűnt , nem érzékeny , nyomásra se fáj . Azóta 2szer voltam és mind 2 szer gyogyszerbe itatott vattával tomkodott ki ( hozza teszem 2 csatorna amikor piszkálta fájt ) . Elmondta h nem tudja lezárni még csunya gyulladás volt rajta és sajnos még nem ment le teljesen !
  Kérdésem az lenne , hogy lehetséges hogy ennyire elhúzódik a gyógyulási idő ? Nem szeretném hogy húzás legyen a vége mert rettegek .. Ön szerint ez normális hogy eddig tart a gyógyulás ? Illetve menthető egyántalán ? Válaszát ismét köszönöm

  #32278 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Vivien
  Olvasván a történetet, az mindenképp megállapítható, hogy szakorvosa igyekszik mindent megtenni a fog megmentése érdekében. Ugyanakkor tudnia kell, hogy ilyen mértékű gyulladás esetén, a kezelés sikere nem egyértelmű. A panaszossàg “normális”, figyelembe véve a gyulladás jelenlétet. Hosszadalmas kezelésekre, esetlegesen az antibiotikus terápia megismétlésére számíthat.
  Üdvözlettel

  #32292 Reply
  Csabi
  Vendég

  Kedves doktor!

  Gyökérkezelték a fogam amelynek a csatornáját nem tudták lezárni mivel fisztula volt a foggyökér mellett. Ez csökent 5 nap mulva, majd gyökértömést kaptam. Most néhány órával később lüktető fájdalom jelent meg , feszülés, nem tudom összezárni a szám , mert ha a fogsorom összezárom fokozodik a feszülés. Ugyanolyan fájdalom jelentkezik a fisztulánál mint korábban csak sokkal intenzivebben és zsibbad az arcom. Menjek az ügyeletre?

  Köszönöm válaszát!

  #32297 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Csaba
  Ilyen esetben a gyökèrtömés eltávolítása, a fog gyökér nyitva tartása/ gyógyszeres zárása, vagy a fog eltávolítása a megoldás. Javaslom mihamarabb lássa szakorvos.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft