Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27003 Reply
  Pál Károly
  Vendég

  Jó napot kívánok! Pál Károly vagyok. A bal alsó fogam gyökérkezelés alatt áll. A fogorvos kiölte az ideget, kitisztította és reszelővel kitágította a gyökércsatornát, hogy jövő hét kedden meg tudja csinálni a gyökértömést (szűk volt a csatorna). Jelenleg be van tömve egy ideiglenes gyógyszeres töméssel. Ez ezen a héten csütörtökön történt. Másnap pénteken kezdtem el érezni, hogy enyhén meg van duzzadva a fog alatti íny, mely nem túl erősen lüktet. Azóta Tamtum Verde-vel befújtam, mivel ezt szokták javasolni ilyen esetekben is. Érdeklődni szeretnék, hogy ez így normális-e, mivel a fog igénybe lett véve pl. a reszelés miatt, vagy milyen egyéb oka lehet? Jövő hét kedden megyek vissza a fogorvoshoz és érdekelne, hogy mire számíthatok.

  Köszönöm!

  #27011 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Károly
  Vélhetően a gyógyszeres tömés eltávolítására kerül sor. Javasolnék egy kontroll röntgen felvételt is, hogy lássuk milyen folyamatok történtek, alakult e ki gyulladás. Ezt követően dönthetünk antibiotikus terápia vagy újabb gyógyszeres tömés készitése mellett. Amíg a fog érzékenységet mutat, lezárása nem javallott
  Üdvözlettel

  #27018 Reply
  Pál Károly
  Vendég

  Köszönöm a válaszát! Valószínűleg a fogorvos is emiatt mondhatta, hogy kedden talán eljutunk a gyökértömésig, mert lehet, hogy még nem ment le a gyulladás.

  #27036 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Károly
  Vélhetően igen
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft