Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23487 Reply
  Aliz
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!
  Mi a különbség az egy ülésben ill.több ülésben végzett gyökérkezelés között?Az egyik felső hatos fogamat gyökérkezelik és most fogok menni másodszor,a fogorvos úgy döntött két ülésben végzi a kezelést,mert kicsit érzékenyen reagáltam a kezelés közben, az ijedség is nagy volt,mert ez az első gyökérkezelésem.Abból a gyökérből, amiben már gyökértömés van még kikell azt venni vagy benne marad?Tünetmentes a fogam,nem érzek fájdalmat, érzékenységet.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #23491 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alíz,
  Nagyon ritka az az eset, amikor egy gyökér kezelés egy ülésben elvégezhető. A kezelés közbeni érzékenység, a gyulladás mértéke határozza meg az ülések számát. Miután Ön kezelés közben érzékenyen reagált, így orvosa az Ön biztonsága érdekében hozta meg döntését. A gyökértömés pedig a foggyökérben marad, optimális esetben nem kerül eltávolítására.
  Üdvözlettel

  #23517 Reply
  Aliz
  Vendég

  Köszönöm szépen a választ!
  A kérdésem az lenne,ha egy gyökérkezelő specialista elkezd egy kezelést átlehet-e menni másik fogorvoshoz vagy jobb ha ott fejezik be ahol elkezdték?A háromgyökerü fogamnak az egyik gyökerét csinálták meg,hátra van még a másik kettő.Az a gondom,hogy rettegek a doktornőtől,aki egyébként profi a szakterületén,meg jól megcsinálja a munkáját,de félelmet kelt,mert szépen finoman kioktatgatja a pácienseket,utána már próbált nyugtatni.De most megint nem merem neki mondani,hogy félek,meg jó lenne ha érzéstelenitene,mert félek a reakciójától.

  #23528 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alíz,

  Véleményem szerint maradjon annál a szakembernél aki a kezelést elkezdte. Így ha későbbiekben bármi panasza lenne ezzel a fogával nem kerülhet olyan helytebe, hogy a kezelőorvosai közül senki se vállalja a felelősséget.

  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft