Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23472 Reply
  Ildi
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Azt szeretném kérdezni,hogy ha a fogban volt idegölő orvosság az rendben van-e ha a gyökérkezelésnél, tágitásnál néhol még érzek feszitő fájdalmat?És lehet-e a gyökérkezelést érzéstelenités mellett végezni vagy valami miatt fontos,hogy érzéstelenités nélkül történjen?

  #23475 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildi,
  A gyökérkezelés, ha a betegnek kellemetlenséggel jár, természetesen végezhető érzéstelenítésben. A tágításkor érzett fájdalom már valószínűleg a kezelés során a gyökércsúcs körüli szövetekre kifejtett nyomás következménye. Aggódnia nem kell, panasza esetén egyeztessen kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

  #23477 Reply
  Sirsom Lászlóné
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  2 éve megcsináltattam a fogaimat koronával. Az egyik részt /4 fog/ nem ragasztotta le csak ideiglenesen, mert nem tudta kivenni, azt mondta, hogy ha problémám van, akkor véglegesen leragasztja. Hát most februártól olyan iszonyú fájdalmat éreztem, hogy másnap visszamentem. El kezdte kezelni a bal 7-es alsó fogamat, tisztította, 4 héten keresztül, de a fog csak fájt. Már gondolom neki is elege lett, ezért valamelyik nap csinált egy próbatömést, de nekem végig a kezeléseknél fájt a fogam. /előző héten, 3 gyökércsatornát kitisztított, szájzárat – kisebbet kaptam -, majd augmentint 14 db-ot 1000 mg-ost, 2×1-et kellett szedni, kb. 10 nap után enyhült valamelyest a fájdalom, de nem véglegesen. A próbatömés után másnap végleg betömte a fogat, és rátette a koronás fogat, és azóta is a f ájdalom fennáll, nem annyira, de érzem. A tömés alatt 4-szer mentünk panoráma röntgent csináltatni, azt mondta, hogy a fognak semmi baja nincs, ne menjek vissza. Most mit csináljak? veszem a cataflant, de az sem segít. A fogam végleg betömve 2017. 03.23-án volt. Tisztelettel várom válaszát, mit csináljak? Sirsomné

  #23482 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Sirsomné:
  Bizonyos esetekben, a gyökérkrzelést követően pár hétig fennállhat még a kezelt fog fájdalma ill. érzékenysége. Ha a fájdalom ennek ellenére is megmarad ezt jelezze mindenképpen a kezelőorvosának. Fájdalommentesség estén is készíttessen fél év múlva kontrollfelvételt a kezelt fogról, h nem alakult-e ki valamilyen krónikus gyökércsúcsi folyamat ami károsan befolyásolhatja a fogának a hosszútávú kilátásait.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft