Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22553 Reply
  Erika
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Egy hosszú gyökérkezelésben vagyok benne.
  A bal felső 5-ös fogat gyökérkezelik.
  Első héten nyitva hagyták a fogat, hogy tusztuljon. Következő alkalommal ismét kitisztították a csatornákat, ekkor egy ideiglenes töméssel lett lezárva a fog. Viszont 2-3 nappal később állandó erős lüktetést éreztem a fogamban, ezért ki kellett szedni az ideiglenes tömést. Ezután újra nyitva hagyták a fogamat még egy hétre. Ezután most ismét ideiglenes tömést kaptam. 2 napig ezzel sem volt gond, de este elkezdett fájni ez a fog. Időnként újra lüktet és fáj ha a nyelvemmel hozzáérek, vagy összeér az alsó fogsorral. Normális ez a fájdalom ilyen esetben?

  #22569 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  Úgy látom, igen agressziv gyulladással áll szemben kezelőorvosa. Sajnos ez ilyenkor ilyen, hosszadalmas folyamat. Orvosa jól járt el, hogy ideiglenes tömést helyezett a gyökércsatornában, nyilván látja ő is, hogy a gyulladás okozhat még problémát Önnek.
  Ilyen esetekben a folyamatos kezelés a lényeg, vannak esetek, ilyen az Öné is, amikor a gyulladás már olyan akut, hogy nehezen uralható, de olvasva, amit ír, kezelőorvosa ezen munkálkodik. Vannak esetek, amikor a fog nyitott állapotában panaszmentes, és a lezárást követő 1-2 napon belül újra lobban, ez azt jelzi, hogy a terület nem jött még helyre, ilyenkor további kezelésre, esetleg gyógyszeres terápiára lehet szükség. Járjon a kezelésekre, tájékoztassa a részletekről, és beszéljék meg alaposan a lehetőségeit.
  Jobbulást kívánok

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft