gyökérkezelés?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21329 Reply
  Muszi
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Doktornő!

  A bal alsó 5-ös fogam kb 2 hete kezdett el iszonyatosan, az állkapocsba nyilallóan fájni. Azóta hol fáj, hol nem, a fájdalomra Cataflamot szedek. A fogorvos elküldött röntgenre, aminek itt az eredménye: http://www.kepfeltoltes.eu/images/83320161117_104511.jpg
  Ez alapján a fogorvos előbb azt mondta, hogy gyökérkezelés lesz, majd inkább antibiotikumot írt fel (Aktil Duo) és azt mondta, hogy ha a gyógyszerrel elmúlnak a tünetek akkor nem is kell visszamennem. A fog kb. 2 éve már tömve volt, most a tömésnél kicsit szürkés színű. A fogorvos szerint fájdalmas lenne kezelni a fogat.
  Ön mit lát a röntgenfelvételen? Elképzelhető, hogy csupán az antibiotikum megoldja a problémát? Én tartok tőle a fájdalom alapján, hogy ez nem ilyen egyszerű, illetve, hogy a fájdalom visszatér a kúra után. Jelenleg duzzanat is van az arcomon, ami érzékeny.
  Köszönöm válaszát!

  #21335 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Muszi!

  Úgy látom, hogy valóban elhalt fogról van szó. Amilyen hamar csak lehet, ki kell gyökérkezelni. Ezt antibiotikum nem gyógyítja, csak elfedi a tüneteket. Ha egy fog fertőződik, azt csak a fogorvosi beavatkozás segítheti gyógyuláshoz. Ha nincs láz, nem kell a gyógyszer.

  Szeretettel várjuk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelés?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft