Gyökérkezelés

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20966 Reply
  Ivett
  Vendég

  Kedves Dr. Úr/Nő
  2012ben gyökérkezelték a fogamat több folyamatban én ezt félbe hagytam és azóta nem menten vissza a tűk még benne vannak a fogamba. Az a kérdésem lenne hogy kitudják műtét nélkül szedni? Én már kiszeretném húzatni annyira tönkre ment. Csak mivel van egy kéthónapos babám aki anyatejes így félek elmenni nehogy ne tudjam etetni a fájdalom csillapító miatt .
  Válaszát előre is köszönöm!

  #20999 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Ivett!

  Nincs jelentősége, hogy műtéttel vagy anélkül szedik ki. Lehetséges gyógyszerek az antibiotikum és a fájdalomcsillapító. Nincs gond egyikkel sem, nem kell szüneteltetni a szoptatást. Fájdalomcsillapítók közül az ibuprofen és a paracetamol hatóanyag alkalmazható.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21000 Reply
  Ivett
  Vendég

  Nem okoz problémát hogy ilyen hosszú ideig azaz 4évig benne voltak a tűk a fogamba?

  #21004 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  A tű maximum akkor lehet benne a fogban, ha beletörték, ez esetben sem mindegy hogy hol hogyan helyezkednek el. Tény, hogy ha van egy betört tű az egyik csatornában, akkor kevesebb az esélye a gyógyulásnak. (ha olyan helyen van, sebészi módszerrel is el lehet távolítani a gyulladást, húzás nélkül) Ha most gyökérkezelik, januárig kiderül, hogy sikeres volt-e vagy sem.

  #21006 Reply
  Ivett
  Vendég

  Akkor a gyökérkezelés során nem tűket hagynak a fogban ??

  #21008 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Gyökérkezelés során megnyitják a fogbélkamrát, melyben az erek idegek és kötőszövet található. A fog gyökereiben ez a kamra csatornákban folytatódik, amely nagyon vékony (kb 0,15-0,2 mm átmérőjű ). Ezekből a csatornákból is ki kell tisztítani a gyulladt elhalt szöveteket, erre használatosak a különböző reszelő tűk. Miután kitisztították a csatornákat, átöblítik, fertőtlenítő gyógyszert tesznek bele, majd ideiglenes töméssel zárják. Ezt a gyógyszert szokták cserélgetni, amíg a panaszok fennállnak. Az Ön esetében valószínű hogy az ideiglenes tömés már kiesett, és a baktériumok befertőzték a csatornákat, ezért van szükség az újra fertőtlenítésükre .

  #21031 Reply
  Ivett
  Vendég

  Köszönöm eddigi válaszát.
  Akkor így hogy szoptatom a kisbabám így kaphatok foghuzáskor érzéstelenítőt? Nem megy át a tejbe ?

  #21074 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  A szoptatás a fogászati beavatkozást követően, az érzéstelenítő hatás elmúltával folytatható.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft