Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19571 Reply
  Anett
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!
  Egy héttel ezelőtt voltam a fogorvosomnál fogfájás miatt, aki megállapította, hogy gyökérkezelni kell a fogam, sőt be is volt a fog belseje gennyesedve.
  Kaptam bele kalciumos tömést, mellyel 5nap után is azt éreztem, hogy harapásra illetve fizikai hatásra pl. egy evőeszköz neki koccan a fogamnak, fáj. Gondoltam, jobb ha megnézetem, nehogy nagyobb legyen a probléma. A doktornő kiszedte a kalciumot, mondván lehet hogy még nem bírta a fog a tömést.Készített a fogamról röntgen felvételt is, melyen nem látható semmilyen ciszta vagy góc ami nyomán a foggyökeret, de nyitva hagyta a fogat, hogy hagy tisztuljon, ha még valami ki akar jönni belőle.
  Most ott tartok, két nap után, hogy még mindig érzékeny nyomásra a fogam. Elképzelhető, hogy a foggyökér körüli szövetek vannak még gyulladásban? Ha igen, Ön mit tudna javasolni ezzel kapcsolatban? Mert ahogy észre vettem maga a fog már nem fáj, abból megítélve ahogyan a doktornő a legutóbb tisztította, döfködte…csak a nyomásra érzek fájdalmat, az sem éles, inkább tompa feszítő fájdalom. El fog ez múlni magától idővel?
  Köszönöm a válaszát!

  #19572 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Anett!

  Teljesen természetes, hogy egy gennyes gyökerű fog az első kezelés után még fáj . Ilyenkor nem indokolt nyitva hagyni, mert még több baktérium kerül a gyökércsatornába. A fogat tartó szövetek is gyulladásban vannak ilyenkor, és ennek gyógyulása túlnyúlik a fog belsejének tisztulásán. Addig kell cserélgetni a gyógyszert a csatornákban, amíg a panaszok megszűnnek, aztán jöhet a gyökértömés .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft