Gyökérkezelés

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #45792 Reply
  Laura
  Vendég

  Jó reggelt.Nagyon bízom benne hogy tud véleményezni mert most kicsit félek.2 hete egy nem fájó nem érzékeny bal felső szemfogamat betömte a fogorvos azóta megindult a lavina.Tömés után 2 nappal begyulladt,gennyes íny,hidegre érzékenység.A gyulladásra dalacint szedtem.Rá 1 hétre visshamentem a fogorvoshoz(tömés napjához képest)gyökérkezelte a fogat vagyis elkezdte,2 napig minden jó volt de tegnapra visszatért a hidegre való érzékenység,ráharapásra érzékeny,a fájdalom nem tért vissza.De talán ami a legjobban zavar és aggaszt hogy abban az oldalban az orromtól a fog vonaláig feszúl az arcom,nem duzzadt csak enyhén feszít ha mosolygok,grimaszolok…….visszamenjek ön szerint holnap?Mert csak csütörtökre lenne időpontom de félek hogy baj van.De a fájdalom.Köszönöm ha elolvassa a hosszú levelem és tud tanácsot adni.

  #45793 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Laura
  A leirtak alapján javasoljuk, hogy soron kívül keresse fel fogorvosát, a fog további kezelése szükséges.
  Üdvözlettel

  #45794 Reply
  Laura
  Vendég

  Most egy kicsit megijesztett.Kérem mondja hogy csak ujra kell tisztítani,nagyon félek,hipochonder hajlamom van és mindenben a legrosszabbat látom.Mit gondol igy látatlanban mire számítsak?

  #45795 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Laura
  Amennyiben a fog a kezelés ellenére is panaszos marad, annak további kezelése indokolt. Nem szabad megvárni, hogy további fájdalom és panaszosság forduljon elő. Ilyen esetekben fontos, hogy a szakorvos mihamarabb ellássa a fogat.
  Üdvözlettel

  #45797 Reply
  Lajos
  Vendég

  Tisztelt doktor Nő/Úr!
  Pár hónappal ezelőtt az egyik fogam gyökér kezelve lett, ami ezelőtt nem fájt és nem is volt érzékeny, de az orvosom javaslatára gyökér kezelni kellett a szuvasodás végett. Azóta viszont ha hozzá koccan valami pl. Kanál akkor érzékeny abban a pillanatban, szerencsére nem fáj nem is érzékeny, de félek később rosszabbodhat. A gyökér tömés után készült röntgen kép alapján úgy ítélte meg,hogy sikeres a tömés rá két hétre mentem vissza a végleges tömés miatt, akkor jeleztem ezt az a problémát mégis felkerült a végleges tömés. Azt mondta, hogy el kell múlnia, de sajnos azóta sem múlt el.
  Ön szerint mi okozhat ilyen problémát ? Esetleg csináltassak új röntgen felvételt vagy az alatta lévő fogam kicsit jobban kiáll mint a többi ebből kifolyólag nagyobb a nyomás ott emiatt lehet ? pár hét múlva vissza megyek egy másik fogammal,de mindenképpen szeretnék ezzel foglalkozni.Köszönöm válaszát előre is !

  #45825 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos! Gyökérkezelés után előfordulhat némi fogérzékenység, ha az egyre fokozódik, esetleg folyamatos fájdalom, gyulladás, láz, arcduzzanat jelentkezik, úgy mindenképp látogasson vissza fogorvosához.
  Jobbulást kívánunk!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft