Gyökércsúcs

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21209 Reply
  Péter
  Vendég

  Tisztelt Dr Nő / Dr Úr !

  Másfél hónapja erős fájdalom jelentkezett a felső bal 1 szemfogamban. A fájdalom sugárzott délutánra már az alsó fogakba is, az orromat is éreztem már fájni. Másnap tudtam menni fogorvoshoz,de még aznap estére teljesen megszűnt minden fájdalom. Azért elmentem fogorvoshoz, ahol kocogtatásra teljesen érzékenységet jelzett a gyökércsúcsnál nyomásra nem jelzett, a kis rtg felvételen gyulladás-góc nem látszott,teljesen tiszta képet mutatott. Abban egyeztünk meg, amíg nem dagad fel az arcom, nem gyökérkezeli,nem látja szükségesnek.
  Azóta nem fájt, nem érzékeny sem hidegre sem melegre, nem duzzadt sehol, rágás vagy inkább harapásra minimálisan érzem csak. De a gyökércsúcsnál érzékeny nyomásra,kb 4 hete.
  Próbáljak Dalacint szedni rá, vagy a gyökérkezelés segíthet az érzékenységen ? Mert kellemetlen ha az orromhoz,vagy a számhoz érek azon a területen,és persze nem szeretném ha esetleg komolyabb gyulladás, probléma lépne fel hosszabb idő után.

  Köszönöm a választ !
  Péter

  #21215 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Péter!

  Látatlanban úgy tűnik, hogy a fog elhalt, és gyökérkezelés szükséges. Meg kell vizsgálni a vitalitását. Ha panaszt okoz, de még nem látszik a röntgenen attól még lehet, hogy már nem él a fog.
  Az antibiotikum ilyenkor nem gyógyít, csak elnyomja a tüneteket.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökércsúcs
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft